Hinnatõus pole saarlasi arstirohtusid ette ostma pannud (1)

Uuest aastast kehtima hakkav neljaprotsendiline ravimihindade käibemaksutõus ei ole Kuressaare apteekides müügibuumi tekitanud, väidavad apteekrid.

Samas nad lisavad, et detsembris, kui palga- ja pensionipäevad on ära olnud, võivad inimesed muidugi ka arstirohtusid rohkem ostma hakata.

“Kuu lõpud on alati tagasihoidlikud olnud,” märkis Ferrumi apteegi farmatseut Anne Krause. Tema sõnul püüavad inimesed küll neile välja kirjutatud retseptiravimid kohe välja osta, kuid igaks juhuks rohtusid siiski ei osteta.

Kuressaare perearstikeskuses asuva apteegi farmatseut Merle tähendas, et uuest aastast rakenduv hinnatõus on tegelikult suhteliselt väike, võrreldes näiteks toiduainete hinnatõusuga. “Aga detsember on alati kuum kuu olnud, igal aastal,” märkis Merle, kelle sõnul tingivad tihedama apteegikülastuse aasta lõpus kaks asjaolu – üks neist on neli korda aastas läbivaadatavad ravimite hinnad ning teine soov täita jõuluvana kingikotti.

Saaremaa Apteegi juhataja Evi Adamson oli aga veidi äraootaval seisukohal, sest detsembrikuu palga- ja pensionipäevad on alles ees ning siis võib tema hinnangul ostubuum ka Saaremaa apteekidesse jõuda. Täpselt samuti, nagu see pidavat praegu olema Postimehe andmetel pealinnas, kus viimasel kolmel nädalal on ravimeid rohkem ostma hakatud.

Print Friendly, PDF & Email