Auriga alustas adventi jõuluvanadega

Auriga alustas adventi jõuluvanadega

KINGID AURIGAST: Jõuludaam Riina koos kogenud jõuluvanaga rõõmsameelselt kingipakkidega Aurigast väljumas.

Ülev jõulumeeleolu voogas eile vastu kõikjalt suurest Auriga kaubanduskeskusest ja selle esiselt platsilt. VII ülemaalisel jõuluvanade konverentsil osalenud punakuuemehed ja -naised avasid juba ennelõunal, täpsemalt kell 11 Auriga keskuses jõuluhooaja praktikumi.

Keskusesse sisenejaid tervitasid suurelt välilavalt rõõmsameelsed habemikud ja oh imet!, ka habemeta noorukesed päkapikukasvu jõulumehikesed.

“Meie siin lava peal oleme Pärnust, aga jõulumehi on siia kokku tulnud üle Eesti. Kõige kaugem jõulumees Lars-Erik on tulnud Rootsimaalt. Ta kõnnib hallis kasukas ja sellel on hästi palju kuljuseid,” andis Pärnu jõuluvana Bennu lehemehele esmase info.

Pärnumaalt oligi Saaremaale tulnud kõige rohkem rõõmsameelseid punakuuelisi, koguni viisteist. Eelmised seitse konverentsi, mis Pärnus peetud, on aidanud Eestimaal jõulutraditsioone elustada ja edasi viia.

Esmakordselt tuldi Saaremaale tähtsaid asju arutama. Igal pool võeti jõulumehi ja -naisi soojalt vastu. Auriga keskuse kohta kuulis lehemees jõulutaatidelt ja jõulutralli uudistajailt vaid kiidusõnu. Müüjadki kostsid, et kaup läheb palju paremini. Lõbu ja tralli jätkus kogu päevaks.

Auriga oli eile siginat-saginat otsast lõpuni täis. Eskalaatoriga ülakorruselt esimesele naasnud jõuluvana ütles, et proovis, kuidas sellise kiire trepiga ka sõita on. Habemik Julius Harjumaalt jäi rahule ja hellitas lootust, et jõulude ajal saab ta ka saani ning kelguga sõita.

“Siin kaubanduskeskuses on nii ilus ja valge. Arvan, et kõik jõuluvanad saavad siit oma kingikotti veel lisa. Inimesed on nii toredad. Ja kui palju ilusaid ja kenasid lapsi siin on!” kiitis Julius.

Rootsist pika tee Eestimaale ette võtnud Lars-Erik hindas eestlastest kolleegide ettevõtmist kõrgelt. Aurigas sõlmis ta paljude lastega ning nende vanematega sõbraliku kontakti. Kuressaarlanna Reena oma pisikese Keviniga leidis rootslasest jõuluvanaga ühise keele.

“Me talle konkreetset soovi ei esitanud. Siin on nii palju vaatamist ja uudistamist ja küllap saame siit jõuluvana kingikotti ka midagi meeldivat,” rääkis Reena.

Kuuse all demonstreerisid oma oskusi kenad jõulukostüümides tantsutüdrukud. Tegevust jätkus nii uudistajaile kui jõuluvanadele. Surisesid videokaamerad, klõksusid fotoaparaadid.

Paljudele oli see üheks meeldejäävamaks päevaks vahetult enne jõulukuud.

Print Friendly, PDF & Email