Linnavolikogu soovib konservatiivsemat eelarvet

Eilsel Kuressaare linnavolikogu istungil esimese lugemise läbinud 2009. aasta linnaeelarve kohta arvasid linnavolinikud, et oleks vaja hoida veidi madalamat profiili. Linnavalitsusel soovitati eelarve üle vaadata ning kavandada üksikisiku tulumaksu laekumise viieprotsendist vähenemist.

Esimesel lugemisel olnud eelarves oli ette nähtud 4,3-protsendine üksikisiku tulumaksu tõus. Abilinnapea Kalle Koov kinnitas, et Kuressaare on valmis arvestama maksutulude vähenemisega.

Abilinnapea ütles, et kui linnavolinike soovi täita, läheb maksulaekumine samale tasemele, kus see oli 2008. aasta esimeses eelarves ehk siis 140 miljoni krooni pealt ligikaudu 120 miljoni krooni peale.

Esimesel lugemisel olnud eelarve maht oli veidi üle 203 miljoni krooni, millest üksikisiku tulumaks moodustas eelarve suurima tuluartikli. Eelarve maht oli võrreldes eelmise aastaga suurenenud 8,3%.

Print Friendly, PDF & Email