Prügila sulgemise järel tõuseb prügiveo hind 30 protsenti

OÜ Prügimees arvestuse kohaselt lisandub 1. jaanuarist kehtima hakkavatele prügiveohindadele järgmisel poolaastal umbes 30 protsendiline hinnatõus, mille toob kaasa prügi vedamine Pärnumaale Paikusele.

Näiteks 600-liitrise konteineri tühjendamine Kuressaares hakkab teisel poolaastal seoses transpordikulude lisandumisega maksma 1. jaanuarist kehtiva 117 krooni asemel 145–150 krooni.

Kudjape prügilas lõpetatakse segaolmejäätmete vastuvõtt ja ladestamine 2009. aasta 16. juulist. Kuressaare linna keskkonna- ja välisprogrammide spetsialist Karli Valt ütles, et mõnes mõttes kujuneb hinnatõus seoses prügi mandrile vedamisega isegi väiksemaks, kui võis eeldada.

Suurema hinnatõusu hoiab ära asjaolu, et Paikuse prügila kui europrügila saastetasu on alates 1. jaanuarist kolm korda väiksem kui Kudjape prügila oma. Saastetasu on üks prügiveohinna komponente.

Print Friendly, PDF & Email