Kas saarlased pääsevad kergemini? (3)

Kas saarlased pääsevad kergemini?

 

Majanduslangus puudutab meid kõiki, aga lootma peab sellele, et just meid räsib rahakriis kõige vähem. Kes ei kardaks kaotada töökohta ja sellega panna oma pere raskustega silmitsi.

Töötukassa andmetel ei ole meie maakonnas olukord sugugi kõige hullem. Päästab see, et meil ei ole suurtööstust. Ilusatel aegadel oleme seda küll kirunud, et saareline asend teeb tootmise kalliks ja magusam osa tootmisest jääb mandrile.

Töötukassa juht koondamistes kõige halvemat ei näe. Hullem on, kui firma likvideeritakse, siis pole ka majandustõusu saabudes töökohta, kuhu tagasi pöörduda.

Paneme inimestele südamele, et töökoha kaotus kedagi sügavasse masendusse ei viiks. Kusagil on alati väljapääs olemas. Liiatigi on veel mõni vaba töökoht saadaval, ka töötukindlustushüvitis aitab suuremast hädast välja. Saaremaa olukord on teistest piirkondadest parem ja ega siis majandus ka igavesse langusse jää.

Print Friendly, PDF & Email