Orissaares jäid inimesed ööpäevaks ilma elektrita (4)

Orissaares jäid inimesed ööpäevaks ilma elektrita

ÕNNEKS ON OLEMAS KAEV: Alajaama põleng pani seisma ka aleviku ühise veevärgi. Kel muud üle ei jäänud, käis näiteks Pärna tänava Volli juurest vett toomas.

Üleeile õhtul tühjaks põlenud Orissaare alajaam jättis Saaremaa ühe suurema aleviku ja osa ümberkaudseid külasid vee ja kütteta. Koolipäev jäi ära, kauplus oli kinni ning aleviku vahel liikuvad inimesed tunnistasid, et voolurike on sealse elu kas nüüd päris seisma, aga veidi aeglasemalt käima pannud.

Eile hommikul koos istunud maakondlik kriisikomisjon organiseeris Orissarde kaks generaatorit, et elutähtsaid objekte käigus hoida. Õhtuste andmete põhjal suudeti Kuivastu maantee äärsetes kortermajades elektri-, sooja- ja veevarustus taastada. Elektrivarustuse lõpliku tagamiseni läheb siiski veel aega ja sajad inimesed peavad seni vooluta läbi ajama.

OÜ Jaotusvõrk Saarte käidusektori juhataja Ülo Ilvest ütles eile Oma Saarele, et õhtul mandrilt tulnud remondibrigaad asus öösel tegutsema ja hiljemalt teisipäeval peab alajaam pimeduse saabudes taas töötama.

Print Friendly, PDF & Email