Täna toimub Saaremaa rahvaralli

Saaremaa rahvaralli algab Orissaare kultuurimaja esiselt platsilt kell 11.
Laimjala vallas Kingli külateel sõidetavat avakatset alustab esimene võistlusauto 18 minutit hiljem.

Järgnevad kolm lisakiiruskatset viiakse läbi Orissaare valla teedel: Taalikul, Kavandis ja Orinõmmel. Nelja katse läbimise järel jõuavad võistlejad orienteeruvalt kell 13 taas Orissaare alevikku, kus asub hooldeala.

Pärast kolmveerand tunni pikkust hoolduspausi läbitakse samad katsed teistkordselt. Esimene auto jõuab Orissaares finišisse kell 16.

Pealtvaatajaile on hästi jälgitavad Kavandi ja Taaliku katsed. Neist esimene kujuneb tõenäoliselt ka võtmekatseks. Kavandi, Raugi ja Riidama külateedel kulgeval katsel vaheldub teekate, mis on kohati ootamatult libe. Samuti nõuab suurt oskust auto valitsemine teed ääristavate kiviaedade vahel.

“Kiviaedade vahel sõitmine on natuke hirmuäratav, kuid adrenaliini pakub selline sõit rohkesti,” arvas esimese võistlusnumbri all sõitev Kristjan Sinik. “Katsun sõita mõistuse piires ja hoida teeoludele sobivat kiirust,” ütles kuni 18-aastaste noorte arvestusklassis favoriidina sõitu alustav Raasiku noormees.

Parim ralli jälgimise koht publikule asub katse esimesel kolmandikul, pool kilomeetrit stardist. Seal on pärast lauget ja väga libedat vasakkurvi järsk pööre paremale ümber elektriposti. Raja äärde pääseb hõlpsalt Tagavere–Randküla teelt. Huvitavaim on ehk tehnilisim lõik katse 1,1 kilomeetril.

Võistluse info, lisa-kiiruskatsete kaardid ning osavõtjate nimekiri on avaldatud ajakirjas Moto.


Seoses Saaremaa rahvaralliga on täna suletud järgmised teed ja tänavad:

Kell 8–19 Orissaare alevikus kultuurimaja esine parkla, Sadama tänav vallamajast kuni Ranna puiestee ristmikuni, Ranna puiestee Ores Ehituse kontorist Orissaare perearstikeskuseni;
kell 10.18–17 Laimjala vallas Kingli küla tee alates Saare bussipeatusest kuni Audla–Tornimäe teeni;
kell 10.54–17 Orissaare vallas Tagavere–Taaliku tee;
kell 11.14–17 Orissaare vallas Kavandi–Raugu–Riidama külateed;
kell 11.47–18 Orissaare vallas Orinõmme–Saikla tee.

Print Friendly, PDF & Email