Kuressaare koolimood osaleb vabariiklikul konkursil Pärnus

Kuressaare koolimood osaleb vabariiklikul konkursil Pärnus

COCOON: Üks vabariiklikule moekonkursile valitud töödest on Teele Koeli “Cocoon” – School Fashion Show 2008 grand prix.
Taavi Rauniste

Pärnu Gabriele moe- ja tantsukoolis detsembri alguses toimuva üle-eestilise koolinoorte moekonkursi finaali valitud kümnest kollektsioonist on koguni neli Kuressaare õpilastelt.

Edasi pääsesid Kuressaare gümnaasiumis õppiva Maris Tustiti uudses ja põnevas tehnikas naiselik kollektsioon “Valgusfoor” ning Saaremaa ühisgümnaasiumi tüdruku Teele Koeli Cocoon – väga originaalne viiest erinevast kostüümist koosnev ja vitspunutistega kombineeritud töö, mida hinnati möödunud kevadel

School Fashion Show Saaremaa konkursil grand prix’ga ning mis pääses kümne finalisti hulka ka sügisel Tallinnas toimunud FIBIT-i konkursil.
Nooremate, 5.–8. klasside vanusegrupis valiti finaali Laura Saksi (Kuressaare vanalinna kool) väga hea värvilahendusega töö “Kevadvärvides”, milles oli kasutatud huvitavat õmblustehnikat ning Kuressaare gümnaasiumi tüdrukute Linda Lapi, Stina Silluste, Laura Laasteri, Eliis Pindi ja Merilin Nõgu ühislooming “Diamonds”, mille violetsetele värvidele ja kõrgetasemelisele õmbluskvaliteedile lisab esitlusel efektsust Linda Lapi esitatud samanimeline laul.

“Tugevad ja kvaliteetselt teostatud kollektsioonid on konkurentsivõimelised ka professionaalsete moeloojate hulgas,” ütles Kuressaare linna kultuurinõunik Heli Jalakas kõigile finalistidele palju edu soovides.
Viimased 6 aastat kohalikku moekonkurssi School Fashion Show korraldanud Heli Jalakas annab järgmisel aastal juba seitsmendat korda toimuva kohaliku moeürituse korraldamise edasi KG huvikoolile Inspira, eesotsas sealse meeskonna Raili Kaubi, Tiia Leppiku, Anneli Meistersoni ja Renate Pihlaga.

“Põhitöö nõuab hetkel minult väga palju ja ma lihtsalt olin sunnitud sellest üritusest loobuma. Väsimus on tulnud just finantside leidmise kohapealt. Jätkuv võitlus projektitoetusrahade pärast võtab ikka päris tõsiselt tegemisrõõmu ära ning puudub ka vaba aeg tegelemaks toetajate otsingutega,” märkis Jalakas.

Print Friendly, PDF & Email