Vallaliste lasanje sai päris hea

Reede õhtul kogunesid Mahekööki kokakunstihuvilised vallalised, kes juhendaja Karen Allase abil üheskoos kolmekäigulise õhtusöögi valmis tegid ning seejuures üksteist pisut paremini tundma õppisid.

Eelroaks kõrvitsasupp sinepi-viinamarja röstsaiadega, pearoaks kanalasanje ning magustoiduks kamavaht maasikatoormoosiga – selline oli tookordne menüü. Askeldamist jagus kööki paariks-kolmeks maitsemeeli ergutavaks healõhnaliseks tunniks.

Pealinnast kokakunstiõhtule kohale sõitnud Siim ja Ronald leidsid, et tegemist on omapärase ja huvitava ettevõtmisega, mille tarbeks ka kaugemalt tulemine liig ei ole. Kui näiteks Siimul oli menüüst kuuldes teatav eelarvamus kõrvitsasupi suhtes, siis hiljem tuli tal meedivalt üllatuda. “Ja lasanjet võiks teinekord isegi teha,” lisas noormees.

“Köögis ainult vallalised” õhtu korraldaja Liise Kallase sõnul oli esialgu plaanis lasta kööki vaid kümme inimest, viis meest ja viis naist, kuid tegelikkuses sai see arv paari võrra suurem.

“Alguses ei olnud suurt huvi märgata, kuid viimasel registreerimispäeval tuli osaleda tahtjaile suisa ära hakata ütlema,” rääkis Kallas, kelle sõnul oli huvitav ka asjaolu, et meeste kohad said täidetud tunduvalt varem kui naiste. “Tihti on just naised need hakkajamad, aga seekord oli vastupidi.”

“Mõte selline õhtu korraldada tekkis mul juba möödunud aastal,” avas Kallas tagamaid, “aga see ununes vahepeal ära.” Kallase sõnul on sellised ettevõtmised mitmel pool maailmas üsna populaarsed, sest see on hea võimalus kohata uusi inimesi, samal ajal midagi kasulikku õppides.

“Ja söögitegemine on teada-tuntud tore ajaveetmisviis,” lisas ta, “ning muidugi ei või iial teada, millal see armastus kõhu kaudu hakkab käima.”
Lisaks söögitegemisele voltisid vallalised lauakaunistuseks salvrätikust punaseid roose ning vastasid edukalt toidualastele viktoriiniküsimustele (näiteks, miks on ingverijuur hea just meestele), mõni tuletas meelde ka tantsusammud.

Linda Merde

Print Friendly, PDF & Email