PÖFF tuleb Kuressaarde

Pimedate Ööde filmifestival ehk PÖFF tuleb juba kaheteistkümnendat korda, viies maailma väärtfilmid sedakorda seitsmesse Eestimaa linna – lisaks Tallinnale jagatakse vaatamiselamusi veel Jõhvi, Kuressaare, Kärdla, Tartu, Valga ja Viljandi huvilistele.

Tänavu on festivali kavas ligi 450 linateost umbes kuuekümnest riigist. 28. novembrist 7. detsembrini kestvale põhiprogrammile lisanduvad erinevad alafestivalid tudengi-, lühi-, anima-, laste-, noorte- ning mobiilifilmidele.

Kuressaares linastuvaid filme, näiteks “Kaks maailma” (To Verdener, Taani 2008), “Kirsiõied” (Kirsch-blüten – Hanami, Saksamaa 2008), “Must jää” (Musta jää, Soome 2007) ning “Torm” (Myrsky, Soome 2008) ja teisi saab vaadata ööklubi Diva ekraanilt.

Saarlased saavad vaadata kokku kuut filmi. Piletid on müügil Piletilevis, kohapeal ning internetis, samuti pakub Wris reisibüroo võimalust osta kinopääsmed koos majutusega erinevates festivaliga seotud Eesti linnades.

Lisainfot saab kodulehelt www.poff.ee , mitmetest meediaväljaannetest ja -kanalitest ning 19. novembril ilmuvast PÖFF-i paberkataloogist.
PÖFF-i kutsus Kuressaarde linnavalitsuse kultuurinõunik Heli Jalakas, kelle sõnul pannakse täpne programm üles nii Kuressaare linna kui ka Diva kodulehele, samuti koolide kodulehtedele.

“PÖFF-i meeskonna liikmetega on mul juba varasemast ajast head suhted. Nad võtsid kutse heameelega vastu. Meie soovidesse suhtusid nad mõistvalt ja toetavalt,” märkis Heli Jalakas.

Pimedate Ööde filmifestival alustas 1997. aasta detsembris Tiina Loki juhtimisel ning on kasvanud Eesti suurimaks filmiürituseks.

Print Friendly, PDF & Email