Pöördume looduse juurde tagasi

Pöördume looduse juurde tagasi

 

Kuressaares kõnelenud professor Margus Lopp usub, et inimesed suudavad lahendada energiaprobleemid ka siis, kui fossiilsete kütuste varud maailmas lõpevad. Kuna kogu meie tsivilisatsioon just nendel põhineb, siis on mitte just kauges tulevikus oodata olulist muutust maailmas ja inimeste käitumises.

Professor usub, et tulevik tähendab tagasipöördumist looduse juurde, mis on tõsine teema, sest nende samade fossiilsete kütuste massiline kasutamine ning sellega kaasnev on sellele tulevikulootusele – loodusele – valusalt mõjunud.

Et suurte muutustega edukalt kohaneda, peab ühiskond koosnema aktiivsetest, arukatest ja haritud inimestest, kes mõtlevad ja tegutsevad mitte hetkeemotsioonide ajel, vaid pikemalt ette kaalutledes ja tagajärgedega arvestades.

Loodame, et Saaremaa suudab selliseid maailmale ohtralt pakkuda.

Mida rohkem on maailmas tarku inimesi, seda väiksem on võimalus, et korduvad sellised jubedused, mille pärast veel eilegi maeti üle 60 aasta tagasi tapetute säilmeid Kudjapel.

Print Friendly, PDF & Email