Lugeja kiri: Lõputu halamine parkimise pärast

Olen Saaremaalt pärit ja kaua aega Tallinnas elanud. Esimene varahommikune toiming on mul veebist Oma Saare lugemine. Tore leht teil ja sisukas.

Viimasel ajal hakkab mind häirima see, et pea igast lehest saab lugeda Kuressaare parkimisprobleemidest. Kaugemal olles jääb mulje, et suuremat muret kui auto kusagil seiskamine, pole Saaremaa pealinnas olemaski.

Käin kolm-neli korda aastas Kuressaares ega märka mitte kuidagi, et see elu teil seal nii sassis oleks. Olen saanud oma auto alati kuhugi parkida. Mõnikord on tulnud kohta muidugi pikalt otsida.

Rikkujaid on igal pool, ka Tallinnas. Meil on politseinikke rohkem, kes rikkujatega tegelevad. Samas olen ma kogenud rikkujaga ülbitsemist mitmeid kordi rohkem just suures pealinnas, teil seal saab politseinikega ikka ladusalt rääkida ja nad kuulavad eksija vabandamisegi ära.

Mõnusas toonis antud hoiatus mõjub paremini kui sadu kroone nõudev trahv. Kui just suure rikkumisega tegemist pole. Tahan teie tublidele politseinikele kiitust avaldada, sest Tallinna omadega enamasti rahulikult asju ajada ei saa.

Parkimise korraldamine peaks ikka linna mure olema. Ehk hakkavad ka Kuressaares asjad suure kära tõttu paika nihkuma.

Enn-Kaarel

Print Friendly, PDF & Email