Juubelinäitus üllatas uudsete töödega

Juubelinäitus üllatas uudsete töödega

KUNSTIKLUBI RAUDVARA: Arst Virge Nemvalts ja ehitaja Maidu Toll on esinenud kõigil kolmekümnel näitusel.

Eile pärastlõunal Kuressaare Raegaleriis avatud Saaremaa kunstiklubi 30. aastanäitus üllatas kunstihuvilisi ainulaadsete uudsete väljapanekutega.

Nendeks olid Ain Varese digimaal, Elo Liivi pronksskulptuurid, Riina Saare haakrikukompositsioon, Aavo Sooäre segatehnikas loodud ruumiline maal jne. Nii Sooär kui ka Liiv esinevad oma töödega kunstiklubi ülevaatenäitusel esmakordselt.

Staažikamate harrastuskunstnikena eksponeerisid oma töid esimesest näitusest siiani kõikidel näitustel esinenud arst Virge Nemvalts ja ehitaja Maidu Toll.

Professionaalse kunstnikuna lööb Saaremaa kunstiklubi tegemistes kaasa graafik Külliki Järvila, kellel oli ka vastavatud näitusel kunstihuvilistele silmailu pakkuda. Külliki Järvila aitas juubelinäitust Raegaleriis ka korraldada.

Kuressaare Kultuurivara kunstikuraator Lii Pihl hindas kunstiklubi liikmete oskuste arengut hüppeliselt väga suureks. Kunstiklubi president Aare Martinson tundis heameelt, et tänavusel ülevaatenäitusel eksponeerib oma töid esmakordselt koguni viis uut kunstnikku. Samas rõõmustas Martinson sellegi üle, et harrastuskunstnikud on hakanud viljelema erinevaid stiile.

“Meil on siin õlimaale, graafikat, pastelli, akvarelli, pliiatsitöid, skulptuure ja kollaaži,” luges Aare Martinson üles peamised tehnikad, mida kunstnikud kasutanud.

Kunstiklubi president ennustas laiemat kandepinda digitehnika viljelejaile. “Digitehnikas tehtud pilt saab eeltöötluse arvutis ja pärast ülemaalingu. Varem pole meil keegi sellist tehnikat kasutanud,” kiitis klubi president Ain Varese novaatorlikkust.

Kunstiklubi ekspresident Vaike Kivilo tegi lühikokkuvõtte kunstiklubi kolmekümnest tegevusaastast, tundes rõõmu hobikunstnike tegevuslustist ja professionaalsete kunstnike kokkuhoidmistundest. Vahest just see on klubile edu taganud.

“Mul on tõesti rõõm näha, et klubis on peale kasvanud uus aktiiv. Kolmkümmend aastat on klubi järjepidevalt aktiivselt tegutsenud. Igal aastal on klubi liikmed küsinud, millal tuleb sügisnäitus. Alati oleme seda korraldanud. Kordagi pole näitus ära jäänud, sest kunstnikud on alati selleks valmis,” kõneles Vaike Kivilo.

Kunstiklubi presidendi Aare Martinsoni sõnul on klubiga liitunud umbes kolmkümmend harrastuskunstnikku. “Täpset arvu ei teagi, kuna igal aastal tuleb inimesi juurde ja mõned lahkuvad. Igatahes on meil tore seltskond, kes tunnevad rõõmu kooskäimisest ja üksteise loomingulistest edusammudest,” märkis Aare Martinson.

Kunstihuvilised saavad Raegaleriis uudistada 50 maali, kahte skulptuuri, kahte keraamilist kompositsiooni ja haakrikukompositsiooni kuni 3. detsembrini.

Print Friendly, PDF & Email