Suisapäisa dirigent õpetas SÜG-i Kreedole laule

Saaremaa ühisgümnaasiumi noortekoor Kreedo oli laululaagris Valjalas, et valmistuda eelseisvateks suuremateks esinemisteks.

Üllatav oli lauljatele harjutada Türi kammerkoori ja Suisapäisa dirigendi Kuldar Schütsi käe all.

Kogu laager möödus loo “Kaunimad laulud” tähe all, mis oli eriti just meie noormeeste lemmiklooks. Laager oli väga edukas, kuna umbes nelja pika prooviga tehti ära nelja nädala töö. Meeldiva üllatusena oli meile suureks abiks Kuldar Schüts (fotol), Türi kammerkoori ning Suisapäisa dirigent, kes õpib praegu dirigeerimist Ants Üleoja käe all.

Tema abiga õppisime selgeks enamuse oma repertuaarist, kuhu kuuluvad SÜG-i vilistlase Imre Sooääre kooli sünnipäevaks kirjutatud lugu “Sinu helinas” ning Piret Ripsi kantaat “Hingedemaa kellad”, mis tuleb ettekandele Kreedo ja Krevera jõulukontsertidel. Neist esimene toimub 15. detsembril Kuressaare lossi kapiitlisaalis.

Kui esimene raske päev täis harjutamist oli seljataga ja jõudis kätte õhtu, kogunesid kõik laagrilised Valjala kooli võimlasse, kus läks lahti rebaste ristimine. Noored pidid tegema ning esitama regilaulu, mängima villastes sokkides korvpalli, vastama viktoriiniküsimustele ning lõpuks laulma traditsioonilist fraasi “sest ma nagu linnukene igatsen su järele”, mis tõi mõnelegi tõelise rambipalaviku peale.

Ette loeti ka Kreedo vanne, mida noored loodetavasti usinalt järgima hakkavad. Kuid kõik said tublilt hakkama ning lõpuks mängisid Kreedo vanimad liikmed noortele seoses ristimisjoogiga väikese vingerpussi. Nimelt toodi nad kinniseotud silmadega ükshaaval võimlasse, kuid vastiku joogi asemel sai igaüks koogitüki ja lonksu kakaod.

Laagriga võib kindlasti rahule jääda, sest seltskond oli tore ja õppisime palju uut.

Marian Heinat,
koori sopran, abiturient

Print Friendly, PDF & Email