Ott Tänakule rallisprindis hõbemedal

Eesti rallisprindi meistrivõistluste viimane, arvult kaheksas etapp sõideti 25. oktoobril Lääne-Virumaal Kehalas. Esikoha saavutas N-rühma Subaru Imprezal võistelnud saarlane Ott Tänak.

Otsustavas sõidus konkurente edestanud saarlasele järgnesid Mitsubishi Lanceril võistelnud Margus Remmak – Urmas Roosimaa ning rakverelane Georg Gross, kes osales sprindietapil sama autoga, millega kihutas Tänak.

“Võit ei tulnud loomulikult kergelt, see ei tule kunagi kergelt,” rääkis Ott Tänak. “Mingit suurt eesmärki ei olnud. Lihtsalt tahtsime veel korra sellel aastal sõita ja see võistlus oli hea võimalus. Auto toimis väga hästi.

Tiimikaaslane Georg oli samuti rahul,” jätkas hooaja Kehalas lõpetanud Tänak.

“Praeguse seisuga peaks selleks aastaks kõik olema, nüüd tuleb hakata uueks hooajaks valmistuma. Tuleb uue aasta plaanid kõigepealt paika panna ja siis põhi alla laduda ehk korraldada finantspool,” märkis saarlane.

Autoralli meistrisarjas kuldmedalini jõudnud saarlane lõpetas sprindisarja hõbemedaliga. Meistritiitli kindlustas sel hooajal Margus Remmak, kes varem on edukalt võistelnud rahvasprintidel ning võitnud rally.ee autospordiajakirja karikasarja.

Klassis 2WD sprint, kus võetakse mõõtu krossi- ja ringrajaautodel, osutus taaskord edukaimaks Vändra võistleja Martin Saar.

2WD ralliautode klassis saavutasid esikoha Kaspar Koitla – Andres Ots Hondal. Saarlased Avo Reimal – Argo Sepp olid kokkuvõttes 11ndad, neile järgnes Rainer Laipaik.

Kuni 18-aastaste vanuserühmas noppisid etapivõidu Hondal sõitnud Sander Tiisler – Gabriel Müürsepp. Kuni 16-aastaste noorte arvestuses sai taaskord konkurentidest jagu koos Marek Sarapuuga võistelnud Siim Plangi.
Saarlane Karl Jalakas oli sõidu kokkuvõttes seitsmes.
rally.ee / OS

Rando Aav

Print Friendly, PDF & Email