Omavalitsuste kultuurijuhid uudistasid Orissaare valda

Omavalitsuste kultuurijuhid uudistasid Orissaare valda

RÕÕMSALT KOOS: Maasi külaplatsi laval laulsid ja tantsisid (vasakult) Aili Salong Taritust, Anne Auväärt Valjalast, Virge Varilepp Kärlalt, Reine Vinter Mustjalast, Krista Lember Kuressaarest ja Viktor Martel Valjalast.

Neljapäeval said omavalitsuste kultuurijuhid kokku Orissaare mail, et tutvuda valla vaatamisväärsustega.

Päev algas Tagavere seltsimaja ja raamatukogu külastamisega. Seejärel suunduti Saikla sepikotta, Ristivälja külaplatsile ning Maasi maalinnale, kus külalisi võttis vastu mahe muusika ja oh üllatus-üllatus – mungad nagu sajandeid tagasi, kiri vallavanemalt ning leidmist ootavad peidetud aarded, kuum glögi ja pirukad. Programmi kuulus ka ühislaulmine.

“Sellist töövormi kutsume omavahel “kolleegil külas”,” tutvustas maakonna kultuurijuht Valve Heiberg, lisades, et see annab võõrustajaks olevale vallale võimaluse näidata, mille üle nad uhkust tunnevad, mille poolest nad erilised on, millised on võimalused kultuurielu korraldamiseks, kes on koostööpartnerid jne.

“Kunagi, kui alustasime, selgus, et ega meie inimesed nii väga palju üksteise toimetamistest teagi,” rääkis Heiberg, mainides veel, et alati on korraldajad pakkunud ka mingi “prääniku”, mis aitab akusid laadida ning annab jõudu edasiseks.

Külalised vaimustusid võõrustaja valla külaseltside aktiivsest tegevusest ja korda tehtud ning tegemisel olevatest külaplatsidest, seltsimajadest, samuti Maasilinnast ja selle laevast ning Orissaare uuest spordihoonest.
“Hästi tore komme on jaanitule aegu kinkida nuge, mitte pileteid,” kiitis rahvakultuurispetsialist Krista Lember Tagavere seltsi jaanitulekombeid.

Värskelt kolinud Tagavere raamatukogu külastus oli kõigile esmakordne. Orissaare kultuurimajas aga üllatasid kultuuritöötajaid küünlavalgus ja kõhutantsija Taimi. Spordihoone juhataja Krista Riik tutvustas oma valdusi, rääkides võimalustest, mida majas inimestele pakkuda saab.

Veerandtunnise aeroobikatrenni viis läbi treener Viktoria.
Päeva teisel poolel suunduti Kavandi koolimajja, kus ootas ees Vallimemmede valmistatud maitsev lõunasöök.

Sealses vestlusringis vaeti käimasolevaid tegemisi ja räägiti novembris toimuvast maakonna kultuurikonverentsist “Mis, milleks, kellega ja kuhu” ning Saaremaa rahvakultuuriseltsi poolt antava  preemia “Mudsu- mudsu” statuudist.

Päeva korraldajad – valla kultuurijuht Anu Viljaste ja spordihoone juhataja Krista Riik – olid igati rahul. “Kõik läks nii nagu peab,” kiitis Anu Viljaste, lisades, et päeva kordaminekule aitas kaasa palju häid abilisi.

Print Friendly, PDF & Email