Olümpiavõitja Tatjana Lebedeva seob end Kuressaarega (12)

Olümpiavõitja Tatjana Lebedeva seob end Kuressaarega

ARMASTAB KURESSAARET: Olümpiavõitja Tatjana Lebedeva armus Kuressaaresse esimesest silmapilgust. Koos abikaasa Nikolaiga hakkab ta saarlaste pealinna maja ehitama. Eile andis sportlane autogrammi ka Oma Saare lugejatele.

Läbi aegade maailma üks parimaid kaugus- ja kolmikhüppajaid, venelanna Tatjana Lebedeva soetas endale Kuressaare golfiväljaku ääres maatüki, kuhu kavatseb ehitada elumaja. Olümpiavõitja sõnul tõmbas teda Kuressaarde siinne vaikus ja eriline hõng.

VAATA KA OLÜMPIAVÕITJA TERVITUST OMA SAARE LUGEJATELE

Kaugushüppe olümpiavõitja ning kolmekordne kolmik- ja kaugushüppe maailmameister Tatjana Lebedeva oli vaatamata reedel läbitehtud jalaoperatsioonile eile silmnähtavalt rõõmus. Kargud golfiauto raamile pandud, tutvus ta koos abikaasaga oma vastsoetatud maatüki ümbrusesse jääva golfiväljakuga.

Kuressaarel on hing

Oma eestlasest mänedžeri Aivar Karotamme kaudu Kuressaare leidnud Lebedeva ütles Oma Saarele, et Kuressaare võlus teda kohe esimesel külaskäigul, suvel. “Kuressaarel on hing olemas,” sõnas Lebedeva, kirjeldades, kuidas talle meeldib siinse linna vana hõng.

Lebedeva kodu on Venemaal Volgogradis, kuid sündinud on ta Sterlitamaki linnas, mida ta nimetab väikeseks, olgugi, et seal on üle 200 000 elaniku. Lebedeva sõnul meeldis talle ka see, et siinne kliima on sünnilinnaga sarnane, mis teeb Kuressaare talle veelgi hingelähedasemaks.

Siin ei pea kiirustama

Golfiväljaku kvartalisse ligi 1100 ruutmeetrisele maatükile kavatseb Lebedeva ehitada eramu, mille projekteerimine juba käib.

 “Siin ei ole kuhugi kiirustada, saab puhata,” toob Lebedeva esile ühe peamistest põhjustest, miks ta vaiksesse Eesti väikelinna kinnisvara otsustas soetada. “Kui oled palju võistelnud ja reisinud, tahad puhata.”

Samuti märgib erinevatel tiitlivõistlustel 14 medalit võitnud Lebedeva, et sportlane ei ole ta igavesti ja kindlasti on Kuressaarde kinnisvara ostmine ka investeering tulevikku.

Kui maja valmis saab, siis võib teda ka siin treenimas kohata, ütles diplomaatide koolis õppiv olümpiavõitja, kes eesootava sisehooaja jalaoperatsiooni tõttu vahele jätab.

Tipptasemel sportimist on viimastel olümpiamängudel kaks hõbemedalit võitnud venelannal plaanis jätkata veel ühe olümpiatsükli võrra.

Lõplikult kavatseb ta naelikud varna riputada peale 2013. aastat, kui kergejõustiku maailmameistrivõistlused peetakse tema kodumaal Moskvas.

Print Friendly, PDF & Email