Randvere tööõppekeskus uueneb (1)

Randvere tööõppekeskus uueneb

JUHENDAJA: Randvere tööõppekeskuse naistetöö juhendaja Sirje Kiiev peab iga päev välja mõtlema uusi ja põnevaid tegevusi, mis tööharjutajatele jõukohased on.

Randvere tööõppekeskuses käib praegu kibekiire renoveerimistöö, sest Euroopa Sotsiaalfondist saadud 1,5 miljonit peab olema ära kulutatud veel selle aastanumbri sees.

Augustis tuli teade, et Kaarma valla projekt “Randvere tööõppekeskuse ruumide kohandamine tööharjutajate töötoaks, õppeklassiks ja tööharjutajate majutamiseks” on saanud Euroopa Sotsiaalfondist 1,5 miljonit krooni.

Kaarma vald omalt poolt toetas projekti 200 000 krooniga ja nii saab vana Randvere kool 1,7 miljoni eest uuenduskuuri. Põhilised tööd käivad maja teisel korrusel, mis viimati oli kasutuses kusagil viiekümnendatel aastatel.

Kaarma valla sotsiaaltalituse juhataja Liida Kaare, kes on ka nimetatud projekti autor, ütleb, et Randvere tööõppekeskus oma praegusel kujul on senistest ruumidest ammu juba välja kasvanud, seega on ruumipuudus silmnähtavalt suur ja lisaruumi hädasti vaja.

Teoksil oleva projekti toel saab tööõppekeskus ühe ruumika õppeklassi, mida saab vajadusel kasutada ka vallarahva ja külaelanike huvides.

Kaare sõnul on vallas juba kevadel kavas korraldada kõigile huvilistele kiviaia ladumise kursused, ja seni oligi probleem, kuhu need huvilised kokku kutsuda. Juurde tuleb ka üks töötuba naistele, kus saab üles panna näiteks kangasteljed.

Peale selle tuleb vana koolimaja teisele korrusele neli kohta tööharjutajate majutamiseks, sest edaspidi tahetakse Randveres hakata pakkuma ka majutusteenust.

“Kuigi eeskirjade järgi peab tööhõiveamet suunama tööharjutajad tööharjutusele võimalikult kodukoha lähedale, siis Saaremaal peale Randvere taolist tööõppekeskust ju ei olegi.

Seega on harjutajaid näiteks Salmelt, Nasvalt, Kuressaarest jm,” selgitab Liida Kaare. “Nagu kogemused näitavad, on taolist majutusteenust vaja, et inimene ise saaks teada ja tunneks, kas ta on üldse suuteline tööl käima ja olema kodust ära öö või paar.”

Kaare sõnul osutatakse Randveres peale tööharjutusteenuse ka hoolekandeteenuseid.

Print Friendly, PDF & Email