Soojuse hinnatõus Kuressaares võib jääda väiksemaks

Soojusenergia jaanuaris ähvardav hinnatõus Kuressaares võib seoses kütteõli odavnemisega jääda kavandatust pisut väiksemaks.

“Hinnatõus jaanuaris ei tarvitse nii suur tulla, kui oli algselt plaanitud,” ütles Oma Saarele AS-i Kuressaare Soojus tegevjuht Paul Leemet, kelle hinnangul jääb hinnatõus ilmselt paari protsendi võrra väiksemaks.

Alates 1. jaanuarist pidi soojusenergia megavatt-tund hakkama tarbijale maksma 704 krooni (koos käibemaksuga 831 krooni).

Leemeti sõnul mõjutab soojusenergia maksumust detsembris ostetav kütteõlipartii, mis on senisest odavam seoses toornafta odavnemisega maailmaturul.

Küll aga jäävad täies mahus jõusse ülejäänud kaks lähiajal toimuvat hinnatõusu. Alates 1. novembrist tõuseb soojusenergia megavatt-tunni hind koos käibemaksuga 683 kroonilt 747 kroonile ja alates 1. detsembrist tõuseb hind 799 kroonile (hinnad ilma käibemaksuta vastavalt 633 ja 677 krooni).

Print Friendly, PDF & Email