Pähkla viinavabriku keldrist saab peopidamise koht

Pähkla viinavabriku keldrist saab peopidamise koht

Kunagine viinaköögi kelder toob Pähkla küla vahele peomelu.

Rainer Maripuu Pähkla Kalapüügist avab Pähkla kunagises viinavabriku keldris paiga, kus saab korraldada tellitud pidusid.

Kuni 70 inimest mahutav kelder avatakse peopidamispaigana lähinädalatel, ütles Pähkla Kalapüügi korraldaja Rainer Maripuu. Kelder on jaotatud kolmeks osaks, ühes otsas on söögiruum, keskel kaminasaal ja teises otsas baarilett koos tantsuruumiga.

Maripuu sõnul annab külakeskkonnas asuv peoruum suurema liikumisvabaduse kui linna baarid ja lokaalid. “Siin on võimalus tulla välja ja kui kala on tiigis, siis peo kõrvalt kas või kala püüda,” rääkis ettevõtja. “Siin on sul vaba voli väljas jalutada, linnas oled seotud kindla ruumiga.”

19. sajandil ehitatud Pähkla riigimõisa viinavabriku keldrit remonditi viimati 1980-ndatel, kui keldris avati tsiviilkaitse staap. Tegelikult kujunes keldrist kohaliku ühismajandi töötajatele mõnus äraolemise koht, kus toimus arvukalt igasugu pidusid.

Print Friendly, PDF & Email