Madis Kallas loobub esialgu tippspordist

Madis Kallas loobub esialgu tippspordist

AITÄH JA HEAD AEGA: Madis Kallas tunnistab, et kergejõustikust sai esialgu isu täis, kuid ei välista, et siiski uuesti võistlema hakkab.

Saaremaa rekordiomanik kümnevõistluses Madis Kallas on enda sõnul naelikud varna riputanud ning 100% ennast sporditegemisele enam ei pühenda, kuid ei välista, et kunagi uuesti võistlusvormi selga tõmbab. Samas arvab ta, et mitmevõistluses ta päris laeni ei jõudnud.

“Naelikuid ma ei ole ära visanud. Teibad on ka endiselt olemas,” ütles Kallas Oma Saarele, märkides, et ehk tuleb pärast paarikuulist pausi kergejõustikutrennis soov uuesti võistelda. Seni treenib Kallas hoopis koos korvpalluritega, soovides parandada oma pallimängu tehnikat ja osaleda Kihelkonna meeskonnaga maakonna meistrivõistlustel.

“Ma ei treeni praegu analoogselt nagu varasematel aastatel ja ei saa spordi eest raha, kuid ei välista, et ma juba talvel näiteks ei võistle,” rääkis Kallas.
Samuti on mehel kindel soov võistelda suvistel Saarte mängudel ning sealt ka medal tuua.

Motivatsioon kadus

Saaremaa rekordi 7972 punktini viinud 27-aastane Kallas tunnistas, et loobumise põhjuseid oli mitmeid. Üheks neist ka motivatsiooni kadumine. “500 punkti tugevama tasemega oleks kindlasti edasi teinud,” arvas Kallas.
Oma rolli mängisid Kallase otsuse juures ka majanduslikud põhjused. Riigipoolse toetuse saajate hulka saarlast enam ei arvatud ning ka sponsoreid oli raskem leida.

“Kümme aastat oli täpselt ühte moodi,” tõi Kallas veel ühe põhjuse, miks ta praegu suurte tulemuste püüdmisest loobunud on. “Rohkem aega tahaks Saaremaal kodus ka olla.”

NBA-sse ei tahagi

1996. aasta 1. jaanuarist iga päev treeningpäevikut pidanud Kallas kirjutas sinna viimase peatüki 1. septembril 2008. Ta tunnistab, et treenib küll vaikselt edasi, kuid kahe trenniga päevad on jäänud väga harvaks.
Rohkem on Kallas viimasel ajal pühendunud hoopis korvpallile, treenides Tallinnas koos esiliigas mängiva meeskonnaga.

“Hetkel on eesmärk arendada ennast korvpallis vähemalt nii heaks, et Kihelkonna poistega Saaremaa meistrivõistlustel hästi mängida,” ütles Kallas, lisades, et kui ta on endale mingi eesmärgi püstitanud, siis selle nimel on ta nõus ka vaeva nägema.

“Olen käinud treenimas Tallinnas, olles ka ühe esiliiga klubi juures, kus endised meistriliiga mehed on jaganud nõuandeid. Tehnika on vaja füüsisele järgi aidata,” räägib Kallas, et soovib korvpallis edusamme teha.

“Eks aeg näitab, mis tasemeni ma korvpallis jõuan, ega ma NBA-sse tahagi saada, tahan lihtsalt mängu nautida ja seda saab teha vaid siis, kui seda natuke jagad.”

Ehk jõuab 8000 punktini

Oma senisele sportlasteele tagasi vaadates arvas Kallas, et päris laeni ta oma tulemustes ei jõudnud. “Varu jäi just paljude vigastuste ja traumade taha, tervena oleks juba selles 7972 võistlusel oda ja ketast rohkem saanud,” nentis Kallas, jäädes tehtuga siiski rahule.

“Tiitlivõistlustel sai ära käidud, piisavalt sai ka reisitud, Saaremaa rekordid tehtud,” loetles Jaan Lemberi käest maakonna mitmevõistluse rekordi üle löönud Kallas. Küll aga jääb mehe hinge torkima kümnevõistlejate seas tähtsast 8000 punkti piirist puudu jäänud 28 punkti.

“Mine tea, võib-olla tehakse punktitabel jälle kunagi ümber ja siis olen 8000 punkti mees,” viskas Kallas nalja.

Edasisi plaane Kihelkonnalt pärit mees pikalt paika pole pannud.
“Vähemalt praegu tahan kergejõustikust puhata. Võib-olla talvel mõtlen teisiti ja tahan võistelda ja treeneriks hakata,” ütles kehakultuurialase haridusega Kallas, kes hetkel teenib leiva lauale ehitusega seotud ettevõttes töötamisega.

Print Friendly, PDF & Email