Kohtus

Peksjaid karistati tingimisi. Kuressaare kohus karistas kahte noormeest, kes tänavu suvel peksid kannatanut ühe korterelamu hoovis, tekitades talle kehavigastusi ja lõhkudes riided, tingimisi vanglakaristusega.

18-aastane Kristo ja 19-aastane Marek tungisid 7. juuli õhtul ühe Kuressaare korterelamu hoovis kannatanule kallale. Kristo lõi teda korduvalt rusikatega näo ja keha piirkonda, Marek lõi jalaga ning seejärel põlvega näkku. Kannatanul tuvastati ninaluumurd, samuti olid lõhutud ta riided.

Kohus karistas Kristot kuue kuu ja Marekit nelja kuu pikkuse vangistusega tingimisi 18-kuulise katseajaga, mil noormehed on allutatud käitumiskontrollile.

Marekilt mõisteti lõhutud riiete eest kannatanu kasuks välja ka 625 krooni kahjutasu. Kristo oli sama suure summa kannatanule juba hüvitanud. Lisaks tuleb mõlemal noormehel kuriteo eest riigituludesse kanda 6525 krooni sundraha.

Purjus roolikeeraja sai aasta tingimisi. Aastase vangistusega tingimisi kaheaastase katseajaga karistas Kuressaare kohus 26-aastast Margus Mäge, kes juhtis autot, olles keskmises joobes. Lisakaristusena võttis kohus temalt aastaks juhtimisõiguse.

Süüdistuse järgi juhtis Mägi 23. augustil kell 1.15 Kuressaare linnas Uue tänava autoparklas sõiduautot Renault Clio, olles ise keskmises alkoholijoobes.

2006. aasta sügisel määras kohus samale mehele joobes juhtimise eest 10 000 krooni suuruse rahalise karistuse ning ka toona võeti temalt üheks aastaks juhtimisõigus.

Print Friendly, PDF & Email