Regionaalminister: maavalitsus ei tõlgenda seadust inimeste kahjuks (1)

Regionaalminister Siim-Valmar Kiisleri hinnangul ei tõlgenda Saare maavalitsus ühistranspordiseadust Tagamõisa poolsaare inimeste kahjuks.

“Minu hinnangul ei tõlgenda maavalitsus seadust kohalike inimeste kahjuks. Saare maavalitsuse ülesandeks on korraldada maakonnaliine ning tagada läbi selle inimeste transport suuremate asulate vahel ning suurematest asulatest maakonnakeskusesse ja tagasi,” rääkis Kiisler üleeile riigikogu liikme Kalle Laaneti arupärimisele vastates.

Kiisleri sõnul on maavalitsused aidanud maakonnaliinidel pakkuda võimaluse korral teenust ka vallasiseste vajaduste katmiseks.
“Siiski peaks vallasisene sõitjate vedu olema üldjuhul korraldatud asjaomase vallavalitsuse poolt,” märkis minister.

Kihelkonna vallavalitsus peab erinevalt Saare maavalitsusest sellist olukorda kodanike põhiseaduslike õiguste rikkumiseks.
Kiisleri sõnul ei ole seaduse erineva tajumise küsimus midagi erakordset.

Tema sõnul peaks peaksid Tagamõisa elanike sõiduvõimaluste tagamisele mõtlema nii maavalitsus kui ka vald: maakonnaliinid ja vallaliinid tuleb selliselt käima panna, et Tagamõisa elanikel oleks võimalik vähemalt ümberistumisega jõuda maakonnakeskusse ja sealt tagasi koju.

Tagamõisa poolsaarel hõrendati bussiliine 14. juunist põhimõttel, et endise 7 korra asemel sõidab buss poolsaarele 5 korral nädalas. Kohalike inimeste endi poolt tehtud päevade ja kellaaja valiku tulemusel on kuni Kihelkonnani säilitatud bussiliiklus endises mahus.

Print Friendly, PDF & Email