Külaselts korraldas kepikõnni maratoni

Külaselts korraldas kepikõnni maratoni

LIIGUME TERVISEKS: Esimene soojendusring tehti ümber Kõljala mõisa tiigi.

Laupäeval korraldas kultuuriselts Kevade Kõljalas kepikõnni maratoni, kuhu olid oodatud osalema kõik huvilised.

Ilm oli soe ja päike paistis ning kella üheks oli Kõljala uuele külaplatsile kogunenud kümmekond inimest, kes soovisid ühiselt sporti teha ja samal ajal kaunist sügisilma nautida.

Kohaletulnute seas oli nii algajaid kui ka juba kogemustega kõndijaid.
Enne ühisele kõnnile asumist andis juhendaja Aili Varbe nõu, millised peavad õiged käimiskepid olema ja kuidas nendega õigesti tegutseda.

“Käimiskepp peab olema 50 sentimeetrit su oma kasvust lühem,” ütles Varbe, selgitades, et ideaalse pikkusega kepp ulatub küünarnukist täisnurkselt kõverdatud käest täpselt maani ja kellel keppe ei ole, võib parajaks teha vanad suusakepid. Varbe hinnangul ongi suusakepp tugevam ja vanemal inimesel nendele hea toetuda, kui väsimus kallale kipub.
Kui info kepikõnni kasulikkusest käes, tehti üheskoos esimesed soojendusringid.

“Esimene kord ei tohi rohkem korraga kõndida kui pool tundi,” teadis Varbe, ning seetõttu said mitmekilomeetrise marsruudi ette võtta vaid need, kes olid seda tervisesporti juba varem harrastanud. Ülejäänud tegid lühema ringi.

“Käia tuleb nii, et nahk on märg,” kõlasid juhendaja õpetussõnad, kelle sõnul on see liikumine, mis aitab kõikide tervisehädade korral.
Päev lõppes ühises teelauas, kus võeti aplausiga vastu kõige vapramad.

“Igatahes panime alguse uuele traditsioonile,” ütles ürituse üks organisaatoritest Veeve Kaasik, kes lähiajal loodab valla toetusega külaseltsile käimiskepid muretseda, ning igal neljapäeva õhtul suunduvad Kõljala naised ühisele kõndimisele. “Liigume terviseks!”

Kepikõnd on ju selline spordiala, millega saab tegeleda igal aastaajal ja iga ilmaga. Ning koos kõndides saab ka omavahel jutustada. “Kui üksi käia, siis ikka mõni auto peab kinni ja küsib, et kas on vaja viia kuhugi, kuid koos käia on huvitavam ja lõbusam,” tõi üheskoos kõndimise eelised välja Kõljalas igal õhtul kepikõndi harrastav naine.
Kõik, kellel huvi, võivad igal neljapäeval külaplatsi juurde koguneda.

Print Friendly, PDF & Email