Juht ei lubanud tööriietes meest bussi siseneda (11)

Paar päeva tagasi määrdunud riietega töömeest Võhma–Asuka bussi sisenemast keelanud bussijuht käitus vastavalt majandusministeeriumi kehtestatud korrale.

Oma Saarele rääkis Võhma bussis teisipäeva hommikul viibinud mees, et bussijuht keeldus peale võtmast tööriietes reisijat.

“Minu arust ei olnud riided sugugi mustad ja bussijuht pani lihtsalt näkku,” kirjeldas pealtnägija Oma Saarele. Ta lisas, et varem on bussijuht samal liinil keeldunud bussi lubamast metsas seenel käinud vanamammit, kelle jalanõud olid porised.

Saare maavalitsuse teatel on sõitjate bussiliiniveo, bussijuhuveo, taksoveo ja pagasiveo üldeeskirja järgi sõitjal keelatud sõita ühissõidukis määrdunud riietes, suitsetada või häirida kaassõitjaid. Ka ei tohi ühissõidukis sõita “joobeseisundis, kui sellega kaasneb ühissõidukijuhti või kaassõitjaid häiriv käitumine”.

GOBusi Saaremaa regiooni juht Nikolai Jakovets ütles, et bussides tuleb selliseid juhuseid ette, kuid harva. “Rohkem on alkoholi tarvitanud reisijaid,” märkis ta.

Print Friendly, PDF & Email