Indrek Haamer on aasta põllumehe kandidaat

Indrek Haamer on aasta põllumehe kandidaat

TIITLIVÕITJAD OMAKESKIS: Saaremaa aasta põllumees 2007 Indrek Haamer (paremal) osaleb “Aasta põllumees 2008” konkurentsis suurel ringil. Saaremaal tänavu parimaks tunnistatud Ülar Tänakul seisab see katsumus ees järgmisel aastal.

Maalehe ja Eesti põllumajandus-kaubanduskoja korraldataval üleriigilisel konkursil “Aasta põllumees 2008” pürib 13 kandidaadi hulgas tiitlile ka saarlane, Jurna talu peremees Indrek Haamer Orissaare vallast.

Möödunud aastal Saaremaa aasta põllumeheks tunnistatud Indrek Haameri esitas konkursil osalema ajaleht Oma Saar. Üldse on nominente kümnest maakonnast.

Võitja selgub neljapäeval, 23. oktoobril “Aasta põllumehe” konverentsil, kus tiitli võitjale antakse üle ajaloolise “Külvaja” kuju vähendatud koopia. Täpselt 60 aastat tagasi anti Ferdi Sannamehe pronksskulptuur “Külvaja”, mida on hakatud nimetama ka maaelu Oscariks, parima Eesti talu eest Theodor Poolile.

Indrek Haameri konkurendid on esimese lüpsiroboti omanik Eestis Endel Albin Rap-lamaalt, taluperenaine Sirje Kornel Lääne-Virumaalt, kooliõpetajast talupidaja Aldo Vaan Läänemaalt Lihula vallast, taluperemees Sander Kannel Mulgimaalt, OÜ Männiku Piim juhataja Avo Samarüütel Tartumaalt, elupõline agronoom Tartumaalt Mäksa Seemne juhataja Reinu Saluoks, talunik Ain Rego Ida-Virumaalt, taluväärtuste kandja kunstnik Lembit Soots, kes välismaalt kodumaale naasnuna taastas isatalu Viljandimaal, rapsikasvatuse edendaja AS-i Adavere Agro peaagronoom Jüri Smitt, aiandusega tegeleva Hansaplant OÜ juhataja Indrek Naudi, mahelambakasvataja Mart Uibokand Võrumaalt Mardimäe talust ja teraviljakasvatustalu peremees Mati Nurme Valgamaalt.

Saarlasest nominendi Indrek Haameri lüpsiplatsiga farmis on 61 vabapidamisel lüpsilehma. Aastatoodanguks lehma kohta on üle 6000 kg piima. Talus on veel 77 noorlooma ja 25 lihaveist. Jurna talus töötab koos mitu põlvkonda.

Print Friendly, PDF & Email