Lapsed lugesid Ellen Niidu lugusid (1)

Lapsed lugesid Ellen Niidu lugusid

ETTELUGEMISKONKURSI VÕITJA: Anna-Maria Lest Kuressaare gümnaasiumist, kes sõidab 20. oktoobril Tallinna esindama suurel ettelugemispäeval Saare maakonda.

Eile lugesid 3.–4. klassi lapsed Saare maakonna keskraamatukogu korraldatud võistlusel kirjanik Ellen Niidu loomingut, et nii tähistada ettelugemispäeva ja kirjaniku tänavust 80. juubelisünnipäeva. Osales 34 õpilast kümnest koolist.

Võitjaks valis žürii (harrastuslavastaja Ellen Teemus, Kuressaare põhikooli ajalooõpetaja Katrin Rosin ja rahvakultuurijuht Tiiu Villsaar) Anna-Maria Lesta (Kuressaare gümnaasium, juh Grete Pihl), kes sõidab 20. oktoobril Tallinna esindama suurel ettelugemispäeval Saare maakonda.

II koha ja raamatukogu preemia sai Oskar Kirss Kärla põhikoolist. III koha ja Kultuurivara eripreemia võitis Kateriine Püüa (KG), lisaks tunnustati eripreemiaga Katriin Soont Kärla põhikoolist ja Ivar Äkket Orissaare gümnaasiumist.

Žürii hindas eelkõige kontakti publikuga, lugemisoskust ja näitlejameisterlikkust. Kõik osalejad said Ellen Niidu raamatu “Noorte lehtede päev”.

Print Friendly, PDF & Email