Saare laste tööd kandideerivad UNICEF-i kunstikogusse

Esmaspäeval valis žürii välja UNICEF-i korraldatud üleriigilise kunstivõistluse paremad maakondlikud tööd, mis saadetakse edasi Tallinna UNICEF-i Eesti rahvuskomiteele.

Eesti Laste Kunstikogu kohalikule konkursile laekus Saaremaalt 25 tööd. Žürii valis neist välja viis, mille autorid olid Merily Lõhmus (Kuressaare põhikool, õp Ene Pidmann), Teele Koel (Saaremaa ühisgümnaasium, õp Ülle Mägi), Liina Vakrõõm (KPK, õp Ene Pidmann), Eva Toom (Kuressaare kunstikool, õp Leelo Leesi) ja Piret Metsamäe (Kuressaare KK, õp Leelo Leesi).

Eesti Laste Kunstikogusse koondatakse 6–18-aastaste laste kunstitööd, mille lõppvaliku teeb UNICEF koostöös ekspertidega.

Saaremaalt esitasid oma viis paremat õpilastööd Kuressaare gümnaasium, Kuressaare põhikool, Kuressaare vanalinna kool, Saaremaa ühisgümnaasium ja Kuressaare kunstikool.

“Lõpliku valiku Eesti Laste Kunstikogusse minevate tööde osas teeb UNICEF ning loodame, et ka mõni meie noorte töö osutub väljavalituks,” sõnas Kuressaare linnavalitsuse noorsootöö spetsialist Lindia Lallo. Ta lisas, et valiku tegemine ei valmistanud žüriile raskusi, kuna omanäolised ja hea ideega tööd eristusid teistest ning žürii otsus oli üksmeelne.

Žüriisse kuulusid Kuressaare abilinnapea Argo Kirss, haridusnõunik Õilme Salumäe, kultuurinõunik Heli Jalakas, noorsootöö spetsialist Lindia Lallo, kunstnik Anne Tootma ja Kuressaare noorte huvikeskuse juht Aare Martinson.

Kogusse valitud tööd digitaliseeritakse ja kantakse vastavasse elektronkataloogi UNICEF-i kodulehel. Kõik tööd korrastatakse ja säilitatakse, vajadusel neid eksponeeritakse või korraldatakse rändnäitusi nii kodu- kui ka välismaal.

Print Friendly, PDF & Email