Eesti eurosaadikute palk tõuseb enam kui 115 000 kroonini

Põhiseaduskomisjon andis eile riigikogu menetlusse eelnõu, mis võimaldab Eestist valitavatel Euroopa Parlamendi saadikutel saada ühenduse eelarvest senisest oluliselt suuremat palka.

Eelnõu tühistab Euroopa Parlamendi valimise seaduse sätte, mille järgi makstakse eurosaadikutele palka Eesti riigieelarvest. Seadus hakkab kehtima 2009. aasta suvel valitava europarlamendi koosseisu volituste algusest.

Seni makstakse Eesti eurosaadikuile nagu ka riigikogu lihtliikmetele nelja keskmise palga ehk praegu 49 080 krooni suurust töötasu, millele lisanduvad Euroopa Parlamendi makstavad hüvitised. Alates tuleval suvel valitavast koosseisust tõuseb eurosaadikute palk 38,5 protsendini Euroopa Kohtu kohtuniku põhipalgast ning seda hakatakse maksma ühenduse eelarvest.

Euroopa Parlamendi pressinõunik Jana Jalvi ütles, et otsuse vastuvõtmise ajal olnuks saadiku palk 7015 eurot ehk ligi 110 000 Eesti krooni.

Print Friendly, PDF & Email