Kahtla lasteaed-põhikool jätkab endisel moel

Kahtla lasteaed-põhikool jätkab endisel moel

 

Eile arutas Laimjala vallavolikogu Kahtla lasteaed-põhikooli jätkamist põhikoolina. Vallavanem Vilmar Rei (fotol) ütles pärast istungit, et volikogu otsustas, et Kahtla lasteaed-põhikool jätkab, kuigi tõenäoliselt tuleb koolil liitklasse veel juurde moodustada.

“Vaatame volikogus kooliteema üle igal aastal,” märkis Rei, kelle sõnul leidis volikogu seekord, et praeguse seisuga vald veel suudab põhikooli üleval pidada. “Arutlusel oli ka jätkamine algkoolina, kuid eks me hoia selle küsimuse jooksvalt päevakorras,” lausus vallajuht, kelle sõnul on võimalik ka lasteaiarühmade kooli juurde toomine.

Kahtla lasteaed-põhikoolis käib kooliosas 50 ning lasteaias 22 last. Kooli lõpetajaid peaks sel õppeaastal olema viis. Rei nentis, et valla lapsi, kes võiksid käia oma valla koolis, kuid on otsustanud mõne teise haridusasutuse kasuks, on 15–20 ringis.

Lähtudes seadustest peavad kohalikud omavalitsused tegema koolide sulgemise või reorganiseerimise otsused kuus kuud enne uue kooliaasta algust ehk siis veebruari lõpuks.

Print Friendly, PDF & Email