Haigla ja politsei juurdlevad valeekspertiisi juhtumit (2)

Kuressaare haigla algatas sisejuurdluse reedel kohtus tunnistanud arsti asjus, kes ütles, et muutis politseiniku survel oma eksperdi hinnangut mitu avariid põhjustanud mehe seisundi suhtes.

13. aprillil tegi Heiki kaks avariid, lõhkudes laternaposti ja eramaja aia. Politsei määras mehele trahvideks 25 500 krooni, millest 18 000 krooni oli joobeseisundis juhtimise eest, samuti võeti mehelt juhtimisõigus.

Haiglasse ekspertiisi viidud avariide põhjustaja kohta ütles arst Ruth Tänav esialgu, et mehel on psühhotroopse aine tarvitamise jääknähud, kuid politsei survel muutis ta akti ning märkis sinna joobe, millest lähtuvalt määrati ka trahvid. Seetõttu jalutas Heiki reedel kohtust välja narkosüüst priina ja talle jäid alles ka juhiload.

Kuressaare haigla juht Viktor Sarapuu ütles eile Oma Saarele, et kuna toimub ametkondlik sisejuurdlus, siis ta teemat praegu ei kommenteeri.
Haiglat ootab nüüd ees vastamine politsei järelpärimisele, mis eile posti pandi. Politsei infojuhi Hedy Tammelehe sõnul tehti haiglale eelnevalt järelpärimine e-kirja teel, kuid haigla väitel ei olnud see ametlik kiri.
Nüüd oodatakse ära haigla vastus ning kuulatakse ära politseiniku selgitused, mille põhjal otsustatakse edasine tegevus.

Karistusseadustiku järgi karistatakse eksperdi poolt teadaolevalt vale eksperdiarvamuse andmise eest rahalise karistuse või kuni üheaastase vangistusega. Sama seadustiku järgi karistatakse rahatrahviga või kuni nelja-aastase vangistusega vale eksperdiarvamust andma sundimise eest.

Print Friendly, PDF & Email