Saarlastele ei meeldi lennufirma hinnapoliitika (18)

Saarlastele ei meeldi lennufirma hinnapoliitika

LENNUFIRMA SOOVITAB: “Kuressaare piletimüügi juures torkab silma see, et inimesed ostavad piletid n-ö viimasel hetkel. Meie omalt poolt soovitame piletid osta nii vara kui võimalik,” ütleb Ilona Eskelinen.

Alates 1. oktoobrist Kuressaare ja Tallinna vahelise lennuliini teenindamise üle võtnud Estonian Airi hinnapoliitika tekitab saarlastes segadust, sest pea võimatu on ette teada, millise hinnaga pilet õnnestub soetada.

Ehkki Estonian Air reklaamib liinil Kuressaare–Tallinn piletite tavahinnana 461 krooni, võib tegelikult saada oleva pileti hind olla oluliselt kallim.
Kuressaare lennujaamast öeldi kolmapäeva keskpäeval Oma Saarele, et kui järgmise päeva lennule maksab odavam pilet 461 krooni, siis pühapäevasele reisile saab odavama pileti 638 krooni eest.

Seevastu reisibüroo Estravel Kuressaare büroost sai pühapäevaks odavama pileti 715 krooni eest. Mingit hinnaklasside jaotust büroole ette antud ei ole, broneerimisel pakutakse hetkel kõige soodsamat piletihinda. “Mida varem broneerida, seda suurema tõenäosusega saab soodsama hinna,” öeldi Estraveli büroost.

Ebamäärasus häirib

Kuressaare–Tallinn lennuliini endise teenindaja Aviesi fikseeritud hindadega harjunud inimestele tundub taoline ebamäärasus häiriv ja ebausaldusväärne.

Kuigi piletimüügis soovitatakse endale pilet võimalikult varakult kinni panna, tuleb sageli ette ootamatusi, rääkimata sellest, et elu ei saa pidevalt kuu-kahe kaupa ette broneerida.

AS-i Estonian Air PR-direktor Ilona Eskelinen ütles Oma Saarele, et nende pakkumine avalikul konkursil lähtus kompromisslahendusest erinevate sihtgruppide nõudmiste vahel. Samadel põhimõtetel müüb firma pileteid kõikidesse sihtkohtadesse.

Eskelinen rääkis, et rahvusvahelistel turgudel tegutsevad lennuettevõtted kasutavad piletimüügis erinevaid hinnaklasse. Võimalus saada madalama hinnaklassi pileteid on suurem nende lendude puhul, kus täituvus või nõudlus on oodatust väiksemad.

Suurem tõenäosus saada madalaima hinnaga pileteid on neil inimestel, kes teevad lennupiletite broneeringud juba varakult ette. Samadel põhimõtetel toimib hinnakujundus ka Tallinn–Kuressaare liinil.

Piletimüük oktoobris

Oktoobris käivitas Estonian Air müügikampaania, kus pakutakse Tallinn–Kuressaare liini lennupileteid nn tutvumishindadega. Ühe suuna hind algab ettemääratud kuupäevadel Kuressaarest Tallinna 170 kroonist ning Tallinnast Kuressaarde 190 kroonist, kui pilet ostetakse Estonian Airi kodulehelt või kõnekeskusest.

Kampaaniahindadega pileteid müüakse ka kõikides kohalikes müügikanalites, millel on õigus piletite väljastamiseks. Ka siin kehtib põhimõte, et suure nõudluse korral odavaima hinnaga pileteid kõigile soovijatele ei jätku, selgitas Eskelinen.

Esimesel kuul on piletimüük kulgenud ootuspäraselt – on päevi, kus ühele suunale on kõik piletid välja müüdud, ja päevi, mil pileteid on rohkem saada.

Loe ka juhtkirja


Hinnad ja soodustused

Lennupiletite hinnad marsruudil Tallinn–Kuressaare jäävad vahemikku 484–661 krooni (hinnad sisaldavad lennujaamamakse, Estonian Airi teenustasu ja käibemaksu), pileti hind sõltub broneerimisklassist. Lastepiletite hinnad on vahemikus 389–507 krooni, 15–24-aastased noored ja seeniorid (65-aastased ja vanemad) maksavad pileti eest 425–566 krooni.

Marsruudil Kuressaare–Tallinn on tavapileti hind 460–637 krooni, lapsepilet maksab 366–484 kr ning noorte- ja seenioripilet 401–543 krooni.
Igale riigi poolt doteeritud lennule müüakse kindel arv (15 kohta) odavaima hinnaga piletit, mis marsruudil Tallinn–Kuressaare on 484 kr ja marsruudil Kuressaare–Tallinn 460 kr.

Reisijatele on soodsam osta ühe suuna pileti asemel edasi-tagasi pilet. Lennates marsruudil Kuressaare–Tallinn–Kuressaare või Tallinn–Kuressaare–Tallinn on tavapileti hind 826–1097 krooni, lapsepilet maksab 631–814 krooni ning noorte- ja seenioripilet 708–926 krooni.

Print Friendly, PDF & Email