Panganduskriis jätkub

Möödunud nädalal heideti päästerõngaid ka Euroopa pankadele.

Hollandi, Belgia ja Luksemburgi valitsused natsionaliseerisid osaliselt Fortise – Beneluxi üks suuremaid finantsinstitutsioone –, kuna selgus, et pangal on rohkesti katmata võlanõudeid. Samuti läks osaliselt riigi kontrolli alla Briti pank Bradford & Bingley.

Belgia-Prantsuse Dexia sai valitsuselt 6,4 miljardi euro (u 94 miljardit Eesti krooni) suuruse rahasüsti, kuid Saksa suuruselt teine peamiselt kinnisvaratehingutega tegelev finantsasutus Hypo Real Estate sai valitsuselt 35 miljardi euro (547,6 miljardit EEK) suuruse laenutagatise.

Iirimaa suuruselt kolmas pank Glitnir natsionaliseeriti. Venemaa valitsus eraldas kommertspankadele veel 50 miljardit dollarit (564,3 miljardit krooni), et tõsta nende likviidsust.

Print Friendly, PDF & Email