FC Kuressaare meistriliigasse jõudmine on nende endi kätes (1)

FC Kuressaare meistriliigasse jõudmine on nende endi kätes

NULL NULL: FC Kuressaare viigistas eile mängu Lasnamäe FC Ajaxiga 0 : 0. Kuressaarele pole viimases neljas mängus väravat löödud. Treeneri sõnul on meeskonna vaim ja tahe tugevad.

Pärast eilset 0 : 0 viiki Lasnamäe FC Ajaxiga ning nelja viimase mängu kokkuvõttes 17 : 0 väravate vahe löönud FC Kuressaare hoiab jalgpalli esiliiga tabelis jätkuvalt teist kohta. Suurim konkurent Valga FC Warrior on 13 punktiga kannul, kuid neil on ka kolm mängu rohkem mängida.

Eilne jalgpallipäev näitas taas, et Lasnamäe FC Ajax on Kuressaarele ebamugav vastane. Kuressaarel ei õnnestunud hoolimata mitmest heast võimalusest tabeli viimasel kohal asetsevale Ajaxile ühtegi väravat lüüa.

FC Kuressaare treener Jan Važinski ütles, et Ajax on oma mängu poolest võistkond, kelle tabeliseis ei peegelda nende oskusi. “Nende oskused ja tase on suurepärased ning nad väärivad kohta palju kõrgemal,” ütles treener.

Ehkki mäng lõppes viigiliselt, oli rohkem ning reaalseid võimalusi vaid Kuressaarel. Važinski sõnul luhtusid Kuressaarel mitmed suisa sajaprotsendilised võimalused, kord tabati latti ning paar korda löödi napilt mööda.

Võimalusi oli häid, kuid eile ei löödud neid ära. Samas ei olnud Ajaxil reaalseid väravavõimalusi üldse.

Važinski lisas, et eile andis meeskonnal tunda ka kerge väsimus, kaheksa päeva jooksul on mängitud kolm mängu.
Lisaks on oma osa jalgpalli juurde käivatel nüanssidel – kaks mängijat, keda treener väljakul oleks tahtnud näha, ei saanud mängida – üks vigastuse ning teine kaartide tõttu. “Mängijad andsid endast parima ja nende vaim ning tahtmine olid head,” kinnitas treener.

Purustas eelmise vastase

Mängijate tahe on kahtlemata kannustatud viimastest mängudest. Kolmapäeval sõitis FC Kuressaare Salme staadionil kauni mänguga halastamatult 8 : 0 tulemusega üle TVMK duubelmeeskonnast. Juba esimese poolaja lõpuks juhtis kodumeeskond kolme väravaga, teisel lisati sellele viis.

Külaliste vastupanu murdus teise poolaja alguses, kui nende mängija sai teise kollase kaardi. Väravad lõid Dmitri Skiperski (2), Martti Pukk, Rene Aljas, Tõnu Ilves, Sander Viira, Amor Luup ning Pelle Pohlak.
Enne seda võideti Rakvere FC Florat 4 : 0 ning Kiviõli Tamme Autot 5 : 0.

Peakonkurent viigistas

FC Kuressaare põhiline konkurent meistriliigasse pääsemisel on Valga FC Warrior, kes eile viigistas mängu Kiviõli Tamme Autoga 1 : 1. Vahe Kuressaarega on jätkuvalt 13 punkti, kuid tähele tuleb panna, et Valga on pidanud koondise mängude tõttu mitu mängu edasi lükkama ning sellepärast on neil jäänud kolm mängu rohkem mängida kui Kuressaarel.

Tabelis Valgast eespool asuvad Levadia ja Flora duubelmeeskonnad edasipääsu pärast ei konkureeri, sest meistriliigas võib igal klubil olla vaid üks meeskond.

“Põhimõtteliselt on edasipääs kõik meie endi kätes, meie endi teha,” ütles Važinski. “Me kõik tahame ning anname endast parima, terve hooaeg on selline eesmärk olnud.”

Važinski tunnistas, et olukord on väga pingeline, iga mäng on raske ning kergelt ei tule ükski ees ootav kohtumine, kuid üksjagu rohkem pinget on siiski Valgal, kes peab võitma neli mängu, et jõuda punktidega sinna, kus Kuressaare on praegu.

Print Friendly, PDF & Email