Surmaga lõppenud õnnetus tekitas kohtus vaidlusi

Eile nõudis prokurör Kuressaare kohtumajas tingimisi vangistust mehele, kelle põhjustatud liiklusõnnetus tõi kaasa inimese hukkumise. Kohtualuse kaitsja kinnitas aga, et liiklusohtliku olukorra põhjustas hukkunud juht.

Lääne ringkonnaprokurör Kristine Tamm nõudis Heigole (26) kannatanu surmaga lõppenud liiklusõnnetuse põhjustamise eest tingimisi üheaastast vangistust kaheaastase katseajaga.

Õnnetus juhtus 2006. aasta septembri alguses Kuressaare–Võhma–Panga tee 17. kilomeetril. Süüdistuse järgi ei tulnud Audi 80 roolis olnud Heigo sõiduki juhtimisega toime ning tema auto põrkas kokku vastassuunas liikunud Opel Kadetiga, mida juhtis Rein (51).

Opeli juht suri õnnetuskohal, Heigo sai samuti vigastada ning kiirabi viis ta raskes seisundis haiglasse. Mõlemad juhid olid kained.

Prokuröri sõnul toimus kokkupõrge Opeli suunavööndis ning Opeli juhil ei olnud võimalik õnnetust vältida.

Ekspert pidas liiklusõnnetuse põhjustajaks Audi roolis olnud Heigot, sest tema auto oli kokkupõrke hetkel vastassuuna vööndis. Prokurör ütles, et õnnetuse põhjustasid Heigo valed juhtimisvõtted ning vähene kogemus.

Heigo ei ole end eeluurimisel ega kohtus süüdi tunnistanud. Tema enda sõnade kohaselt sõitis ta tookord kiirusega 60 km/h, kui märkas laugest kurvist kiiresti lähenevat punast autot, mis kaldus tema suunavööndisse. Heigo vajutas pidurit ning rohkem ta ei mäleta.

Heigo kaitsja vandeadvokaat Andres Tamm palus mõista oma kaitsealune õnnetuse põhjustamise süüdistuses õigeks. Advokaat ütles, et tõendite põhjal ei saa väita, et õnnetuse põhjustasid Heigo valed juhtimisvõtted.

Tema sõnul kinnitavad nii Heigo kui ka tunnistajate ütlused, et ohtliku olukorra liikluses tekitas hoopis sõiduauto Opel juht. Samal arvamusel olid toona ka õnnetuspaika üle vaatamas käinud uurijad.

Print Friendly, PDF & Email