Lihtne küsimus (2)

“Härra peaminister, miks on viimasel ajal räägitud tihti, nagu te oleksite pärit mõnelt teiselt planeedilt, mitte Eestist,” küsis Anatoli Tafitšuk Eesti rahvusringhäälingust eilsel valitsuse pressikonverentsil.

Peaminister Andrus Ansip:
Ja kui tihti sellest ka viimasel ajal räägitud on? Kui nüüd hakata analüüsima seda, et kas ma olen teiselt planeedilt või sellelt planeedilt, siis tuleks mingisuguseid pidepunkte otsida. Kui ma mõtlen näiteks Steven Spielbergi filmile “E.T.”, siis mulle meenub sellest filmist, et inimese ja tulnuka vahel võib olla väga südamlik suhe. Kui ma nüüd mõtlen oma suhtele abikaasa ja lastega, siis ma näen seda sama südamlikkust. Selles suhtes see suhe ei väida väga kindlalt seda, et minu näol ei või olla tegemist tulnukaga.

Kui nüüd vaadata füüsilist keha, siis mulle tundub, et ma sarnanen väga inimesega. Kui pidada mind UFO-ks, siis UFO definitsiooni järgi peaksin olema tundmatu lendav objekt. Minu puhul on see lennufaas aeg-ajalt olemas, ma lendan lennukis. Aga küsimus tundmatusest on jälle lahenduseta. Maailma mastaabis ma väga tuntud ei ole, aga Eestis mind üldiselt tuntakse.

Ma pean tunnistama, et ma olen päris ausalt ja otsekoheselt teie küsimusele vastamisega raskustes. Mulle isiklikult tundub, nagu ma oleksin sellelt planeedilt ja mitte tulnukas ega kusagilt teiselt planeedilt.
Mis saadet ma nüüd kaunistasin praegu?

Anatoli Tafitšuk, Eesti rahvusringhääling:
Erisaadet. Esmaspäeval kell 20.30.

Helir-Valdor Seeder:
Minu arvates on see küll positiivne, kui on avastatud ka mõni teine planeet, kus on elu.

Print Friendly, PDF & Email