Jalgpallikolmapäev Lümandas

Kolmapäeval, 24. septembril osales Eesti koolispordi liidu võistluste Saaremaa alagrupi jalgpalliturniiril kümme kooli 16 võistkonnaga. Eriti populaarne paistab jalgpall olevat just maakoolides.

Tüdrukute turniiril osales 7 võistkonda, võitjana väljus Salme põhikool. Naiskonnas mängisid Tiina Kangru, Jane Elissaar, Gerlin Kruuser, Kärt Mere, Viktoria Saveljeva, Maria Trave, Merili Müür, Heddi Pruul, Pirit Õun ja Annemari Pruul.

Teise koha saavutas Lümanda põhikooli naiskond koosseisus Anett Sirgo, Eva Kristina Vatsfeldt, Ann Raun, Liis Sepp, Kati Aedmäe, Krista Tuuling, Helena Kuivjõgi ja Kaisa Tamm.

Salme ja Lümanda võistlesid välja koha ka vabariiklikku poolfinaali, mis toimub oktoobri alguses ilmselt Raplamaal.

Kaarma põhikool saavutas kolmanda ja Muhu neljanda koha. Alagrupi mängudes osalesid veel Kärla, Kahtla ja Kaali naiskonnad.

Poiste turniiril osales koguni 9 võistkonda. Finaalis selgitasid endi seast parima kolmeste alagruppide võitjad. Üle pika aja saavutas võidu Lümanda võistkond, koosseisus Priit Salong, Kristjan Ninn, Kristo Kallas, Kristo Õunap, Hardo Niit, Karlis Ninn, Sander Leušev, Mihkel Raud, Evert Kask, Erki Alas.

Teise koha võitles välja Aste põhikooli meeskond: Kristo Ellermaa, Rego Rüütel, Sulavi Pruul, Gunari Kuris, Lenari Kuris, Kaspar Väli, Mihkel Alamaa, Stan Naarits. Kaks esimest võistkonda pälvisid samuti koha vabariiklikus poolfinaalis.

Kolmandaks tuli Kärla põhikool. Osalesid veel Kaali, Kaarma, Tornimäe, Kihelkonna, Kahtla ja Muhu meeskonnad. Kohtunikena tegutsesid Sander Viira, Kristo Salumaa ja Kuldar Kallas.

Eesti koolispordi liidu poiste meistriliigas Salme koolile vastast Saaremaal pole ning seega pääsesid ka nemad otse mandril toimuvasse poolfinaali.

Lümandas mängitakse taas maakonna tasemel jalgpalli 30. aprillil, kui toimuvad kolmandad noorte meistrivõistlused jalgpallis. Vahepeal on ka I–IV ja V–VII klassi oma turniirid, nii et jalgpallis tõotab õppeaasta jooksul mänge tulla mitmel tasemel.

Print Friendly, PDF & Email