Juhtkiri: Põllumees põline rikas

Juhtkiri: Põllumees põline rikas

 

Saaremaa aasta põllumees 2008 on valitud. Ainult need, kes valisid, teavad, kui raske on selliseid valikuid teha. Inimesed, kellel on esiisade poolt kaasa antud maamehe hing, ei väsi sellest tööst. Isegi siis mitte, kui riik toetusi vähendab või ilm iga päev põllumehele vastu töötab.

Siiski on kogu selle ettevõtmise suurem eesmärk väärtustada maaelu, anda rahvale teada tublide maainimeste tegemistest ja näidata, et ka põllumajandus on meil arenenud päris kõrgele tasemele. Nii suurt optimismi, kui kiirgab neist inimestest, annab otsida, kuigi viriseda oleks neil saja asja üle.

Eestlane on põline maainimene. Seda enam tuleb väärtustada maainimese elulaadi, sest kindlasti on ees ajad, mil inimene maale tagasi pöördub. Aastasadade jooksul on maaelu näinud kümneid tõuse ja mõõne.

Hea on see, et järjest enam pööratakse maaelule tähelepanu. Pöide vald tunnustas oma paremaid põllumehi, tegija tiitleid jagasid ka lambakasvatajad. Kutsume üles märkama kõiki maaelu entusiaste, sest linnalikku elulaadi on Eestis esile tõstetud juba liigagi palju.

Print Friendly, PDF & Email