Kus on kultuur, sinna tuleb elu tagasi (1)

Kus on kultuur, sinna tuleb elu tagasi

 

Üle pika aja võib öelda, et riik on pealinnast kaugele jääva maanurga suhtes heatahtlikkust üles näidanud. Kihelkonnal pandi kultuurimajale nurgakivi. Enamus paarikümne miljoni kroonisest ehitusrahast saadakse kultuuriministeeriumi kaudu, tubli väike vald on suutnud oma vajaduse ära põhjendada.

Kunagine kuulus ja elujõuline kant on viimase paari aastakümne vältel saanud tõsiselt räsida ja on üks ääremaastumise musternäidiseid. Just need paigad on kõigil risti hambus kui haldussuutmatud ja mõttetud vallad.

Sealsed vallajuhid tõestasid seda, et haldussuutmatus on sõnakõlks vaid siis, kui asju ei aeta. Kihelkonna kandist on sirgunud kuulsad kultuuritegelased Peeter Süda ja Ain Anger. Kuulsusi on rohkemgi, järelikult tuleb see maja õigesse kohta. Maja, mille vajalikkuse üle on arutletud juba 16 aastat ja jõutud positiivse lahenduseni.

Inimesi, kellele ehitada, siin esialgu veel jätkub. Et uus maja elu sisse saab, selles ei kahtle keegi.

Print Friendly, PDF & Email