Pöide valla päevad tõstavad külaelu ausse

Pöide valla päevad tõstavad külaelu ausse

TUNNUSTUS TEHTU EEST: Tornimäe põhikooli õpilane Maare-Mai Tikan pälvis vallavalitsuselt tunnustuse vallaelu kajastaval omaloominguvõistlusel osalemise eest. Kingituse annavad üle volikogu esimees Mihkel Käärid ja vallasekretär Maire Käärid.

Valla 17. sünnipäeva tähistamaks korraldatud Pöide II vallapäevad avati kolmapäeva õhtul Tornimäe rahvamajas, kus vallarahvast tervitasid volikogu esimees Mihkel Käärid ja vallavanem Jüri Linde.

Pärast valla hümni esitamist tutvustas õhtujuhi rollis olnud vallasekretär Maire Käärid päevade programmi ja seejärel kutsus Tornimäe põhikooli direktor Raili Nõgu rahva ette omaloominguvõistlusel osalenud noored pöidelased, keda vallajuhid tunnustasid tänukirjade ja meenetega.

Rahvamaja perenaine Aili Juhkam ja pillimees Mihkel Mereäär õhutasid saalis istujad laulma. Tornimäe kooli 7. klassi poiss Johannes Müür, kes osaleb ka eelseisvas telesaates “Talendijaht”, teenis esitatud lõõtspillilugudega publikult vägeva aplausi.

Avaõhtul astusid püüne ette valla kõigi 30 küla külavanemad või esindajad tutvustamaks leidlikul moel oma kodukanti. Kooliõpetajad lugesid vahepaladena õpilaste kirjapandud lugusid külade tekkest.

Eile said vallapäevadel osalejad rahvamaja fuajees korraldatud laadal osta ja müüa. Õhtul aga tulid külade esindajad tutvustama kodukootud roogasid, mida üheskoos maitsti, hinnati ja kiideti.

Täna õhtul hakkavad külade võistkonnad mälumänguküsimusi lahendama. Esmakordselt kuulutatakse välja külade tublimad põllumehed.
Eilse päeva seisuga oli oma parima esitanud 21 küla. Nõnda on siis vallavalitsusel täna võimalik tunnustada 30 inimese tublidust. Kõik nad saavad võrdse tiitli – oma küla tublim põllumees aastal 2008.

Laupäevase vallapäeva deviis on “Liigume terviseks”. Kepikõnniga alustatakse hommikul kell 10. Võimalik on osaleda ka jalgrattatuuril. Küladevahelised spordivõistlused algavad Kahutsi maalinnal kell 12. Õhtul kell seitse tehakse rahvamajas vallapäevadest kokkuvõte.

Tänatakse õueilu loojaid, toimub loterii ja oodatakse üllatusesinejaid. Tantsutuuridega keerutatakse hilisõhtusse.

Print Friendly, PDF & Email