Linnateater alustas hooaega väljamüüdud etendustega (9)

Linnateater alustas hooaega väljamüüdud etendustega

PILETID OTSAS: Tallinna Linnateatri “Meeletu” piletid said müügilt otsa juba kuu aega enne kui etendust Kuressaares mängitakse.

Uut hooaega alustanud Kuressaare Linnateatris mängitavad esimesed etendused on kiiresti välja müüdud. Oktoobri lõpus siinmail mängiva Eesti Draamateatri kahe etenduse piletid osteti ära nii kähku, et teatri turundusjuht taolist juhtumit ei mäletagi.

“Hakkasime alles kuulutusi üles panema, kui piletid olid juba otsas,” kinnitas Kuressaare Linnateatri turundusjuht Aarne Mägi fakti, et piletid 22. ja 23. oktoobril etenduvatele Eesti Draamateatri lavastustele kadusid müügilt loetud päevadega.

Piletist ilma jäänud teatrihuvilistel on veel lootust, kui broneeritud, ent mitte väljaostetud piletid nädal enne etendusi vabamüüki tulevad.

Publikupuudust ei kurda

Lisaks Eesti Draamateatri “Kõik on täis” ja “Minu oivaline lahutus” etendustele oli välja müüdud ka üleeile ja eile mängitud Rakvere Teatri lavastus “Mina, naine”.

Järgmine publikumagnet on kindlasti oktoobris Kuressaare Linnateatri lavale jõudev Jaan Tätte kirjutatud ja Tallinna Linnateatri lavastatud “Meeletu”, mille üksikud pääsmed on veel saadaval.

Aarne Mägi sõnul publikuhuvi vähesust kurta ei saa. Viimastel hooaegadel on külaliste arv jõudsalt kasvanud. Samas pakub teater inimestele ka piisavalt etendusi.

Näiteks on teatri oktoobrikuu mängukavas 15 etendust. “Ma ei saa öelda, et mulle endale kõik lavastused meeldiksid, kuid maitsed on erinevad,” nentis Mägi. Rahvast ei peleta ka piletihinnad, mis kõiguvad külalisetenduste puhul 150 ja 200 krooni vahel.

Mägi kinnitas, et suured teatrid ei tule siia sellepärast, et palju raha teenida, kuna Saaremaal käimine on kallis. Pigem ikkagi hea lava ja publiku pärast.
Nii ei mäleta teatri turundusjuht, et tema ametisoleku aja jooksul oleks mõni etendus publikupuuduse tõttu ära jäänud, nagu seda on juhtunud mõnes teises Eesti linnas.

Huvi külalisetenduste vastu on Mägi arvates loomulik, kuna teatrisse tõmbavad inimesi eesti tippnäitlejad ning ka see, et mängitavaid lavastusi siinmail rohkem näha ei saa. Omalavastuste vastu on huvi väiksem, kuid samas mängitakse neid ka korduvalt.

Teater areneb

Seda, et Kuressaare Linnateater on astunud suure sammu edasi, märkis ka tihti teatris käiv Kuressaare täiskasvanute gümnaasiumi direktor Ly Kallas, kes eile üritas veel hankida piletit Tallinna Linnateatri “Meeletu” etendusele.
“Võrreldes paari aasta tagusega on pakutava valik suurenenud,” tõdes Kallas, et vaatamist on igale maitsele.

Kallasega sama meelt oli ka Salme valla kultuurielu juhtiv ja kohalikku vallateatrit juhendav Maire Sillavee. Tema arvates võiks vahest tihedamalt olla ka suurema näitlejate hulgaga teatritükke, kuna praegused külalisetendused on suures osas vaid ühe või kahe osatäitjaga.

Aeg-ajalt on rahvas nurisenud linnateatri piletimüügisüsteemi üle, kuna teatri kassa on lahti vaid paaril tunnil päevas. Aarne Mägi sõnul müüakse teatripileteid nüüd ka Piletimaailma müügipunktis Kuressaare postkontoris ning internetis.

“Sellist raha, et hoida palgal täiskohaga piletimüüjat, meil ei ole,” nentis Mägi ning arvas, et tegelikult ei oleks sellist ametikohta ka vaja. Inimesed peavad lihtsalt harjuma, et pileteid saab osta ka mujalt.

Loe ka juhtkirja

Print Friendly, PDF & Email