Jalgratturite hulgas on enesetapjaid rohkem (13)

Jalgratturite hulgas on enesetapjaid rohkem

 

Kuuleme sageli rullnokkadest, kes politsei eest põgenevad, kummide vilinal kannapöördeid teevad või kusagil vastu puud plekihunnikuks sõidetud endises autos äsja ellujäämise kursuse läbinud on. Vähem tähelepanu on pööratud jalgrattal liiklejatele, kes iga päev päris süüdimatult meie teedel ja tänavatel enesetapukatseid sooritavad.

Kuressaare linnas on jalgrattur täiesti püha ja puutumatu olevus. Nägin kesksuvel juhtumit, kuidas politseiauto oli sunnitud linna peatänaval jalakäijate vöötraja ees tegema viliseva äkkpidurduse, kuna pritsumaja ja “raudmaja” vahelt kihutas vöötrajale jalgrattur. Mis te arvate, kas politseinikud võtsid midagi ette? Kui vastate jah, on vastus vale.

Septembri algul, kui seoses kooliaasta algusega oli välja kuulutatud jalgratturitele suunatud ohutuskampaania, elasin jalgratturi-ehmatuse üle varahommikul Tooma poe juures asuval ülekäigurajal. Ka seal ilmus äkitselt välja suure kiirusega edasi liikuv jalgrattur, kes ise ilmselt arvas, et käib jala.

Samal ajal seisis poe parklas politseibuss, mis oli sinna nähtavasti saadetud selle kampaania raames korda hoidma. Kuigi jalgrattur oli tekitanud liiklusohtliku olukorra, pidas politseinik ise mobiiliga kõneledes targemaks pilgu mujale pöörata. Kujutame ette, et sellise triki teeks politseiniku nähes keegi autoga!

Võin tuua veel mitmeid näiteid, markantseim neist oli eelmise laupäeva keskpäeval, kui südalinnas Lossi tänaval põrkasid keset sõiduteed omavahel kokku kaks jalgratturit, kes püüdsid autode vahel vingerdades tänavat ületada. Meie, autojuhid, märkasime jalgrattureid ja meist jäid nad terveks!

Print Friendly, PDF & Email