Leisi komando päästis maja maani maha põlemisest (3)

Leisi komando päästis maja maani maha põlemisest

 

Sulgemisohus Leisi päästekomando kohalolek teisipäeval Viira külas puhkenud tulekahjul päästis elumaja maani maha põlemisest.

“Tänu Leisi päästekomandole oli lõppresultaat selline, et inimestel jäi midagi nende varast ikka järele,” ütles Saaremaa päästeosakonna juhataja Margus Lindmäe Oma Saarele, lisades, et kahjuks avastati tulekahju Viira külas liiga hilja ning palju päästa ei olnud võimalik.

Lindmäe arvas, et kui kahjutuli oleks varem avastatud, olnuks komandost veel suurem abi. “Aga kui kõik väiksemad päästekomandod kinni panna, siis ei ole enam vahet, kas tulekahju avastatakse vara või hilja, sest maha põleks maja ikka,” sõnas Lindmäe.

Vanemoperatiivkorrapidaja Jüri Zabellevitš märkis, et esimesena tulekahjupaigale jõudnud Leisi päästekomando suutis suurematele leekidele piiri panna. Lisaks Leisi päästjatele kihutasid kohale veel Orissaare ja Kuressaare tuletõrjujad.

Kokkuhoiupoliitikale sunnitud siseministeerium põhjendas väiksemate komandode, sh Leisi komando, sulgemise plaani väitega, et see mõjutaks elanikkonna turvalisust kõige vähem. Saaremaa päästeosakond aga soovib, et Leisi päästekomando jääks alles.

Print Friendly, PDF & Email