Vald nõuab Aurigalt tee kordategemist (5)

Peatselt valmiva Auriga kaubanduskeskuse avamine võib edasi lükkuda, kui arendaja ei täida Kaarma vallavalitsuse nõuet tagada Kudjape kalmistuteel normikohased liiklustingimused.

“Me ei ütle, et keskuse avamine lükkub edasi, aga meil on selline seisukoht, et vald ei väljasta enne kasutusluba, kui kalmistuteel on tagatud normikohane liikumine,” ütles Oma Saarele Kaarma vallavalitsuse ehituse peaspetsialist Peeter Arikas. “Avamine toimub oktoobri keskel, kas nad jõuavad, seda ma ei tea,” lisas ta.

Arikase sõnul on keskuse ehituse käigus saanud keskusega külgnev kalmistutee kannatada, mistõttu ei saa seal enam turvaliselt liikuda. “Meil on alust arvata, et seoses keskuse kaubaga varustamisega suureneb tee koormus tunduvalt, mis tähendab, et vastavalt normidele tuleb tee ehitada laiemaks,” rääkis Arikas. Et kalmistuteel saaksid kaubaveokite kõrval segamatult liikuda ka liinibuss ja kalmistu külastajad, peaks tee tulenevalt koormuse kasvust laienema praeguselt neljalt meetrilt 5,5 meetrile.

Möödunud nädala lõpus Auriga kaubanduskeskuse arendajale ML Halduse OÜ saadetud kirjas teatas Kaarma vallavalitsus, et arendaja on kohustatud tagama kalmistuteel normidekohase liikumise ja tee seisundi nõuetele vastavuse. Tee korrasolekut ja normidele vastavust lubas vallavalitsus kontrollida keskuse vastuvõtmisel.

ML Halduse OÜ juhi Maidu Lempu sõnul on neil otsused vastu võetud, et kalmistutee tehakse keskuse krundi piires laiemaks ja pannakse uus asfaldikiht. Lempu sõnul nägi algne kokkulepe vallaga ette, et tee ei tohi pärast keskuse valmimist olla halvemas seisukorras. “Täna näitab elu, et meile kui arendajale on ka seda tee renoveerimist tarvis. Meil on kokkulepe olemas, et vald fikseerib selle olukorra ära ja ma ei näe probleemi, miks tee ei peaks korras olema,” lausus Lempu.

Print Friendly, PDF & Email