Toomas Kasemaa: maakonnasisene ühistransport vajab korrastamist

Eile hommikul maavalitsuses toimunud pressikonverentsil andis maavanem Toomas Kasemaa mõista, et muutused maakonnasiseses ühistranspordis on paratamatud.

Maavanema sõnul on Saare maakonna elanike arv pärast Eesti taasiseseisvumist märkimisväärselt kahanenud, samas on aga kasvanud elanikkonna keskmine jõukus.

“Suure tõenäosusega jätkuvad alanud tendentsid ka tulevikus,” rääkis Kasemaa. “Viimase 15 aasta jooksul on meie maakonna elanike arv vähenenud umbes 4000 inimese võrra, kuid samal ajal on kahekordistunud autostumine.”

Kõik see aga tähendab, et maakonnasisese ühistranspordi kasutajate arv väheneb ka tulevikus. Siit ka põhjus, miks on vaja Saare maakonna bussiliiklust optimeerida.

“Endisel kujul ühistransport enam toimida ei saa, ühistranspordikorraldus peab järgima ühiskonnas toimuvaid protsesse. Täpsemad vastused ja ettepanekud annab kahe nädala pärast valmiv ühistranspordiuuring,” märkis maavanem.

Suvel algatas maavalitsus elanike seas ühistranspordialase uuringu, mille tulemused peaksid selguma käesoleva kuu lõpus. Maavalitsus loodab, et ühistranspordi uuring aitab neil ühistranspordi muuta majanduslikus mõttes efektiivsemaks ja sujuvamaks, kuid et see samas rahuldaks elanikkonna transpordivajadusi.

Print Friendly, PDF & Email