Politsei- ja päästemaja ehitamine seisab riigieelarve taga (5)

Kunagised siseministeeriumi plaanid ehitada juba 2007. aasta lõpuks Kuressaarde uus politsei- ja päästemaja, on realiseerimata. Kui politseinikud lihtsalt ootavad uut maja, siis päästjad on pidanud juba poolteist aastat taluma üsna ebainimlikke töötingimusi.

Siseministeeriumi andmeil ei ole Kuressaare uue politsei- ja päästemaja ehitamist uue eelarve projektis praegu sees, nii kinnitas Kristina Leer ministeeriumi avalike ja välissuhete osakonnast.

Ka hoone ehitaja – Riigi Kinnisvara AS – on ootel. “Niipea kui raha on, hakkame pihta,” kinnitas Riigi Kinnisvara AS-i kommunikatsioonijuht Annika Loigu, lisades, et ehkki projekt on praegu ootel, võivad asjad päevadega muutuda ning selles suhtes midagi kindlat praegu öelda ei või.

Kunagine siseminister, praegune riigikogu liige Kalle Laanet, kelle “valitsemisajal” vana päästemaja Pihtla teel kokku lükati, nentis, et tema eesmärgiks oli ja on uue hoone ehitamine. “Muidu poleks siiani lootust seda saada olnudki,” sõnas ta.

Laaneti arvates peaks praeguse siseministri Jüri Pihli püha kohus kodusaarlaste ees olema pääste- ja politseimaja üles ehitada, seda just arvestades päästjate praegusi allpool igasugu arvestust olevaid töötingimusi.

Esimeste lubaduste järgi pidi Kuressaare uus politsei- ja päästemaja valmis saama 2007. aasta detsembri lõpus.

Print Friendly, PDF & Email