Maaklerite tõehetk (6)

Maaklerite tõehetk

 

Huvitav oleks kontrollida “Tõehetke” saate moel valedetektoriga kinnisvaravahendajaid, esitades küsimusi mitte inimeste eraelu, vaid äriga seotu kohta. Kas te olete kunagi müünud kinnisvara 50% juurdehindlusega? Milline on olnud suurim vaheltkasunumber korteri müügilt? Mille arvelt kinnisvarahinnad siiani sadades tuhandetes langenud on?

Elu seda teab, kas hinnad lähemal ajal või kaugemas tulevikus tõusevad või langevad. Pigem on see küsimus kinnisvaraga äritsejatele, mitte inimesele, kes ostab kodu ehk kord elus. Kes kodu osta tahab, mõelgu oma võimalustele ja soovidele ning üritagu need võimalikult valutult kokku viia, et nautida elu oma pesas.

Inimesi, kes kodu eest raha otse taskust välja laovad, on vähe, enamik meist peab need summad välismaa pangalt vaheltkasu eest välja kauplema. Kui müügis olevate kodude hind on kõrgem kui panga usaldus inimese vastu, jääb laen saamata ning korter müümata. Välismaa pank ei taha lootusetut tehingut teha. Siis jääbki üle vaid kinnisvaravahendajailt küsida, kuidas siis jääb, kas lasete mullist õhu välja? Mida arvab hääl kaadri taga?

Print Friendly, PDF & Email