Aasta õpetaja on Grete Pihl

Aasta õpetaja on Grete Pihl

ÜLLATUNUD: “Minu jaoks oli aasta õpetaja tiitli saamine tõeline üllatus,” tunnistas Kuressaare gümnaasiumi klassiõpetaja Grete Pihl.

Eile otsustati Saare maavalitsuses anda tänavune maakonna aasta õpetaja tiitel Kuressaare gümnaasiumi klassiõpetajale Grete Pihlile.

Kaheksa kandidaadi seast oli päris raske valikut teha, sest kõik esitatud olid väga tublid inimesed, tunnistas maavalitsuse haridus- ja kultuuriosakonna juhataja Raivo Peeters Oma Saarele, lisades, et ju seekord kaalusid Grete Pihli teened teiste omad veidike üles.

“Meil oli ees terve lehekülg, mis kirjeldas tema saavutusi,” rääkis Peeters, tuues näiteks selle, et õpetaja Pihl on osalenud töövihikute koostamisel.
“See oli mitu aastat tagasi ja ega ma neid töövihikuid üksi teinud, ikka koos kolleegidega,” oli Grete Pihl eile õhtul pärast tööpäeva lõppu tagasihoidlik. Tegemist on “Minu koduloo” töövihikutega, mis tehtud Saare maakonna kohta.

“Võib-olla minu staaži jooksul on siis midagi sellist olnud, mis silma jäi,” märkis õpetaja Pihl. Tunnustamisse suhtub Grete Pihl positiivselt – seda on inimestele ikka vaja.

“On ju hea, kui ka keegi teine märkab sinu tegemisi, ise vahel ei panegi tähele, et oled midagi teistest erinevalt teinud,” arvas ta.

Grete Pihl on Kuressaare gümnaasiumis klassiõpetajana töötanud 22 aastat. Praegu on tema käe all neljanda klassi lapsed – klassitäis, see tähendab 24 poissi-tüdrukut. Viimased viis aastat on ta astunud ka teiste põhikooliealiste õpilaste ette ning seda inglise keele õpetajana. “Õppisin teise eriala juurde,” rääkis ta.

Õnnelik ema ja õpetaja

Tänavusel aasta õpetajal ei olnud Kuressaarega enne tööletulekut eriti palju seoseid. “Olen pärit Eiklast, käinud Kaarma koolis ning lõpetanud Leisi keskkooli,” märkis õpetaja Pihl.

Lisaks lugematule hulgale koolilastele, kellele ta on pikkade aastate vältel koolitarkust jaganud, on tal endalgi kaks last. “Olen õnnelik ema, mu oma lapsed on suured – tütar Renate on 25 ja töötab meie oma koolis projektijuhi ja juhiabina.

Poeg Raivar hakkab 20 saama ning õpib maaülikoolis tootmistehnoloogiat,” on ema uhke. Õpetajana lisas Grete Pihl aga, et on ikka öelnud, et tal on kogu elu lastega – nii isiklike kui ka kooliõpilastega – vedanud, üles on kasvanud palju toredaid inimesi.

Vabal ajal loeb ja reisib

Mida teeb tänavune aasta õpetaja aga vabal ajal? “Eks õpetaja peab seda vaba aega endale võtma,” tunnistas Grete Pihl, lisades, et talle meeldib lugeda, reisida ja vahel ka käsitööd teha.

“Kuna kooliajal ma eriti lugeda ei jõua, siis suvel kasutan esimesed nädalad kohe lugemiseks. Lemmikraamatuid on igast valdkonnast, palju oleneb meeleolust. Kui on olnud raske aeg, võtan kätte mõne kergema teose, kui aga olen natuke juba välja puhanud, loen ajaloolisi romaane, selliseid, kus mingi tõepõhi ja taust ka olemas.”

Lemmikmaaks, kuhu ikka ja jälle tagasi tahaks, on Grete Pihli jaoks aga Itaalia – Capri ja teised selle kandi kohad. “Norra on ka hästi ilus oma looduse poolest, aga soojadesse paikadesse kisub meie päikesevaeselt maalt ikka väga,” märkis ta.

Kõigi maakondade aasta õpetajaid austatakse Tartus oktoobri alguses, siis, kui kalender näitab õpetajate päeva.

Print Friendly, PDF & Email