Okaste suguvõsa kunstipäev Kuressaares

Okaste suguvõsa kunstipäeva avalöök antakse Ajamaja galeriis reedel, 19. septembril kell 16 näituse “Kaugused” avamisega, kus oma viimaste aastate õlimaale esitlevad Evald Okase kunstnikust tütar Mari Roosvalt (1945) ja tütretütar Mara Koppel-Ljutjuk (1978).

Kunstipäeva rosinaks on Evald Okase aktimaalinäituse “Veetlevad naised” avamine Raegaleriis kell 17, kus autori loomingut tutvustavad pereliikmed.

1915. aastal sündinud kunstnik Evald Okas on üle kuuekümne aasta oma elust pühendanud kunsti loomisele ja teiste õpetamisele. Ta kuulub kindlalt vanimate tegevkunstnike hulka ja maalib hoolimata oma 93. eluaastast aegumatu hooga. Näitus Kuressaares koosneb põhiliselt aktimaalidest ja hõlmab Okase loomingut aastast 1990 kuni käesoleva ajani välja, mis on kahtlemata vaid väike osa tema viimaste kümnendite loomingust.

Kuressaare Raegalerii tutvustab Evald Okase mitmekülgset loomingulist pärandit kogu näituse kestel, galeriis on võimalik lisaks maalidele vaadata trükiseid ja filmi kunstnikust.

Näitus “Veetlevad naised” jääb Kuressaare raekojas avatuks 30. oktoobrini.

Print Friendly, PDF & Email