“Kaugused” Ajamaja galeriis

Nagu mainitud, esitlevad Mari Roosvalt ja Mara Koppel-Ljutjuk oma viimaste aastate õlimaale näitusel “Kaugused” Ajamaja galeriis.

Mari Roosvalt on näitustel esinenud alates 1970. aastast ning kuulub Eesti kunstnike liitu 1979. aastast. 2006. aastal pälvis Mari Roosvalt Konrad Mäe nimelise maalipreemia. Astudes oma isa Evald Okase jälgedes on Mari Roosvalt staažikas Eesti kunstiakadeemia maaliõppejõud.

Viimastel aastatel on ta vaatajate ette toonud mitmeid maaliseeriaid oma reisimuljetest. Autor tunnistab, et hetkel on maalimine tema jaoks otsekui kosmopoliitiline tegevus ja teda paelub universumi filosoofilisem külg – energia muundumine, ufo kui kosmiline märk – ning ta püüab leida positiivsust nii kunstis kui ka elus.

Mara Koppel-Ljutjuk on edukas noorema põlvkonna kunstnik, kes on lõpetanud Eesti kunstiakadeemia (2001) maalikunstnikuna ning alustanud näitustel osalemist selle sajandi algul. Ta on Eesti kunstnike liidu liige, omab kogemusi kunstiõppejõu ja -kuraatorina.

Ühisnäitusel on Mara Koppel-Ljutjuki temaatika samuti seotud kaugustega – kaugused inimsuhetes, ruumis, ajas ja meie hinges. “Mara Koppeli tööde juures rabab noore kunstniku pilgu ulatus. Tema maalides on kosmiliste kauguste hõngu,” on avaldanud arvamust Ellu Maar (Eesti Ekspress).
Näitus “Kaugused” jääb Ajamaja galeriis avatuks 17. oktoobrini.

Lii Pihl

Print Friendly, PDF & Email